Због угрожавања сигурности полицајца и његове породице година и 10 мјесеци затвора

Ј.Са.
Foto: Херцеговина инфо

ШИРОКИ БРИЈЕГ – Драженко Јасак из Груда првостепено је осуђен на годину и десет мјесеци затвора због угрожавања сигурности полицајца Т. Ј. и његове породице.

У пресуди Општинског суда у Љубушком наведено је да је Јасаку на терет стављено да је 15. јануара 2020. године пијан отишао до куће полицајца, те се попео на спрат и почео га дозивати.

- У том  тренутку у кући се налазила само осмогодишња кћи полицајца, те гласно дозивао Т. Ј. што је дијете престрашило. Она  је кроз прозор плачући и вичући дозивала дједа В. Ј, што су чули Т. Ј, брат И. Ј. и родитељи  В. Ј. и Ф. Ј – саоштено је у пресуди.

Даље је наведено да су сви одмах дошли испред куће и видјели Јасака како силази низ степенице.

- В. Ј. му је тада рекао да не плаши дијете и да више не долази пред кућу када нема никога  на спрату осим дјеце, на шта је Јасак рекао да ће опет доћи и у тренутку кад се удаљавао из  дворишта лицем окренут према И.Ј., В.Ј. и Ф.Ј. обратио им се ријечима: „Наићи ћеш ти доли кроз  улицу, дочекаћу те ја па ће бити оно…” при томе показујући како десном руком држи нож и како убада, што је поновио више пута, док је лијевом руком придржавао своју јакну испод које  је држао нож, те на тај начин истима алудирао да има нож за појасом хлача – детаљи су из пресуде.

Пресуда је неправоснажна и странке имају право на жалбу о којој ће одлучивати Кантонални суд у Широком Бријегу.  

Драженко Јасак је брат убице Јозе Јасака који је 4. августа 2022. године починио двостуко убиство због чега је осуђен на 31 годину робије.

У пуцњави су убијени Мате Гризељ (34) и Велимир Бушић (60), познати предузетник, један од оснивача ХДЗ-а 1990 и бивши посланик у Скупштини Западнохерцеговачког кантона

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана