Zbog ugrožavanja sigurnosti policajca i njegove porodice godina i 10 mjeseci zatvora

J.Sa.
Foto: Hercegovina info

ŠIROKI BRIJEG – Draženko Jasak iz Gruda prvostepeno je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti policajca T. J. i njegove porodice.

U presudi Opštinskog suda u Ljubuškom navedeno je da je Jasaku na teret stavljeno da je 15. januara 2020. godine pijan otišao do kuće policajca, te se popeo na sprat i počeo ga dozivati.

- U tom  trenutku u kući se nalazila samo osmogodišnja kći policajca, te glasno dozivao T. J. što je dijete prestrašilo. Ona  je kroz prozor plačući i vičući dozivala djeda V. J, što su čuli T. J, brat I. J. i roditelji  V. J. i F. J – saošteno je u presudi.

Dalje je navedeno da su svi odmah došli ispred kuće i vidjeli Jasaka kako silazi niz stepenice.

- V. J. mu je tada rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred kuću kada nema nikoga  na spratu osim djece, na šta je Jasak rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz  dvorišta licem okrenut prema I.J., V.J. i F.J. obratio im se riječima: „Naići ćeš ti doli kroz  ulicu, dočekaću te ja pa će biti ono…” pri tome pokazujući kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje  je držao nož, te na taj način istima aludirao da ima nož za pojasom hlača – detalji su iz presude.

Presuda je nepravosnažna i stranke imaju pravo na žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu.  

Draženko Jasak je brat ubice Joze Jasaka koji je 4. avgusta 2022. godine počinio dvostuko ubistvo zbog čega je osuđen na 31 godinu robije.

U pucnjavi su ubijeni Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši poslanik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana