Због убиства познаника у Зеници добио 12 година робије

Небојша Томашевић
Због убиства познаника у Зеници добио 12 година робије

Зеница - Дени Станишић (27) из Зенице осуђен је у Кантоналном суду у том граду на 12 година и шест мјесеци затвора због убиства познаника Амара Дорића (26) и недозвољено држање и ношење оружја.

Према пресуди за убиство Дорића осуђен је на 12 година, а због незаконитог ношења ватреног оружја и муниције на осам мјесеци, те му је Суд изрекао јединствену казну у коју му је урачунато вријеме проведено у притвору.

Према пресуди, Станишић је Дорића усмртио 30. августа прошле године испред његове зграде. Тог дана дошао је до мјеста гдје жртва живи у намјери да се с њим обрачуна збор ранијих неспоразума.

Са собом је понио скраћену пушку коју је сакрио испод дуксерице. Када је испред зграде угледао Дорићеву пријатељицу П. А. рекао јој је "ти нећеш нигдје, зови га да изађе", а она је Дорића позвала телефоном.

Када је он дошао, Станишић је дјевојци рекао да им она ту не треба и да они имају нешто разговарати. Након препирке младића, Станишић је испод дуксерице извадио оружје, а Дорић је потрчао према улазним вратима  зграде.

Нападач је кренуо за њим  и из непосредне близине у лијеву страну његових леђа испалио хитац. Дорић је подлегао на лицу мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана