Zbog ubistva poznanika u Zenici dobio 12 godina robije

Nebojša Tomašević
Zbog ubistva poznanika u Zenici dobio 12 godina robije

Zenica - Deni Stanišić (27) iz Zenice osuđen je u Kantonalnom sudu u tom gradu na 12 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva poznanika Amara Dorića (26) i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Prema presudi za ubistvo Dorića osuđen je na 12 godina, a zbog nezakonitog nošenja vatrenog oružja i municije na osam mjeseci, te mu je Sud izrekao jedinstvenu kaznu u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Prema presudi, Stanišić je Dorića usmrtio 30. avgusta prošle godine ispred njegove zgrade. Tog dana došao je do mjesta gdje žrtva živi u namjeri da se s njim obračuna zbor ranijih nesporazuma.

Sa sobom je ponio skraćenu pušku koju je sakrio ispod dukserice. Kada je ispred zgrade ugledao Dorićevu prijateljicu P. A. rekao joj je "ti nećeš nigdje, zovi ga da izađe", a ona je Dorića pozvala telefonom.

Kada je on došao, Stanišić je djevojci rekao da im ona tu ne treba i da oni imaju nešto razgovarati. Nakon prepirke mladića, Stanišić je ispod dukserice izvadio oružje, a Dorić je potrčao prema ulaznim vratima  zgrade.

Napadač je krenuo za njim  i iz neposredne blizine u lijevu stranu njegovih leđa ispalio hitac. Dorić je podlegao na licu mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana