Због продаје дроге тандем из Јајца поново у бањалучкој судници

ГС
Због продаје дроге тандем из Јајца поново у бањалучкој судници

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је у пресуду којом су Роберт Баришић и Дејан Бендра из Јајца ослобођени оптужби за продају 5,4 килограма марихуане.

Како су нам потврдили у суду, након укидања предмет је враћен  на ново суђење Окружном суду у Бањалуци. Ово је други пут да Врховни суд укида пресуду у овом предмету и враћа на ново суђење.

Првом пресудом Баришић је  био осуђен на три године затвора због трговине дрогом, а Бендра на годину због посредовања у продаји наркотика. Та пресуда је укинута и враћена на ново одлучивање и бањалучки Окружни суд их је у поновљеном поступку ослободио кривице усљед недостатка доказа. Тужилаштво се жалило и то је Врховни суд РС сада је уважио ту жалбу тако да ће овај поступак поново кренути испочетка.

Баришића и Бендру оптужница терети да су, заједно са још двије особе, продали 5,4 килограма марихуане прикривеним истражиоцима МУП-а Републике Српске. Све се десило  на подручју Шипова  у периоду од 5. до 7. септембра 2019. године. У оптужници се наводило да су наркотике аутомобилом ”цитроен Ц4” довезли на подручје Шипова, а примопредаја је обављена у близини ресторана уз магистрални пут Шипово - Стројице - Купрес. Откривени су оквиру акције ”Плива”, а у продаји наркотика су учествовали Нихад Омановић из Бугојна и Емир Корда из Ливна који су признали кривицу. Омановић је осуђен на пет, а Корда на три и по године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана