Zbog prodaje droge tandem iz Jajca ponovo u banjalučkoj sudnici

GS
Zbog prodaje droge tandem iz Jajca ponovo u banjalučkoj sudnici

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je u presudu kojom su Robert Barišić i Dejan Bendra iz Jajca oslobođeni optužbi za prodaju 5,4 kilograma marihuane.

Kako su nam potvrdili u sudu, nakon ukidanja predmet je vraćen  na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci. Ovo je drugi put da Vrhovni sud ukida presudu u ovom predmetu i vraća na novo suđenje.

Prvom presudom Barišić je  bio osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom, a Bendra na godinu zbog posredovanja u prodaji narkotika. Ta presuda je ukinuta i vraćena na novo odlučivanje i banjalučki Okružni sud ih je u ponovljenom postupku oslobodio krivice usljed nedostatka dokaza. Tužilaštvo se žalilo i to je Vrhovni sud RS sada je uvažio tu žalbu tako da će ovaj postupak ponovo krenuti ispočetka.

Barišića i Bendru optužnica tereti da su, zajedno sa još dvije osobe, prodali 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima MUP-a Republike Srpske. Sve se desilo  na području Šipova  u periodu od 5. do 7. septembra 2019. godine. U optužnici se navodilo da su narkotike automobilom ”citroen C4” dovezli na područje Šipova, a primopredaja je obavljena u blizini restorana uz magistralni put Šipovo - Strojice - Kupres. Otkriveni su okviru akcije ”Pliva”, a u prodaji narkotika su učestvovali Nihad Omanović iz Bugojna i Emir Korda iz Livna koji su priznali krivicu. Omanović je osuđen na pet, a Korda na tri i po godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana