Брчаку 5 година и 4 мјесеца затвора због покушаја убиства навијача "Црвене звезде"

Небојша Томашевић
Foto: radiobrcko.ba

БРЧКО - Марко Дедић (24) из Брчког осуђен је у Оснонвом суду Брчко дистрикта на јединствену казну од пет година и четири мјесеца због покушаја убиства навијача Фудбалског клуба Црвена звезда и изазивања опште опасности.

Истовремено, он је ослобођен од оптужби за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саопштило је Тужилаштво брчко дистрикта.

Све се десило 20. јуна прошле године око 14.05 часова на магистралном путу Брчко - Бијељина у мјесту Трњаци.

Према оптужници Дедић је починио покушај убиства и изазивање опште опасности према више лица. Наводи се да је  он заједно с још једним лицем, аутомобилом сустигао колону возила с навијачима ФК "Црвена звезда" која се кретала за Београд.

- Оптужени Дедић се управљајући возилом приближио навијачкој колони у мјесту Трњаци, а затим је лице које се с њим налазило у аутомобилу из аутоматског оружја испалило више пројектила у правцу колоне. Усљед таквог напада дошло је до оштећења на оба возила у колони, међу којима и до пробоја пројектила кроз вјетробранско стакло задњег возила, те наношења тјелесних повреда двојици малољетника из Приједора - стоји у оптужници.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана