Brčaku 5 godina i 4 mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva navijača "Crvene zvezde"

Nebojša Tomašević
Foto: radiobrcko.ba

BRČKO - Marko Dedić (24) iz Brčkog osuđen je u Osnonvom sudu Brčko distrikta na jedinstvenu kaznu od pet godina i četiri mjeseca zbog pokušaja ubistva navijača Fudbalskog kluba Crvena zvezda i izazivanja opšte opasnosti.

Istovremeno, on je oslobođen od optužbi za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Tužilaštvo brčko distrikta.

Sve se desilo 20. juna prošle godine oko 14.05 časova na magistralnom putu Brčko - Bijeljina u mjestu Trnjaci.

Prema optužnici Dedić je počinio pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti prema više lica. Navodi se da je  on zajedno s još jednim licem, automobilom sustigao kolonu vozila s navijačima FK "Crvena zvezda" koja se kretala za Beograd.

- Optuženi Dedić se upravljajući vozilom približio navijačkoj koloni u mjestu Trnjaci, a zatim je lice koje se s njim nalazilo u automobilu iz automatskog oružja ispalilo više projektila u pravcu kolone. Usljed takvog napada došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja projektila kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja tjelesnih povreda dvojici maloljetnika iz Prijedora - stoji u optužnici.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana