Завршено суђење Алему Делић: Силовао сустанарку с којом је пио кафу

Небојша Томашевић
Завршено суђење Алему Делић: Силовао сустанарку с којом је пио кафу

БАЊАЛУКА - Алем Делић (21) из Травника у бањалучком Окружном суду је рекао да се не сјећа да је силовао и претукао М. У. (68) из Бањалуке са којом је живио у истој кући као подстанар.

Тврди да је с њом био у добрим односима и да су често заједно пили кафу и јели.

- Не могу да кажем ни да сам крив ни да нисам. Вече прије сам с другом Милошем пио алкохол и користио марихуану и посљедње чега се сјећам је да сам био у ноћном клубу "К4" и да сам заспао. Не сјећам се одласка кући, само буђења у соби у хлачама које су биле мокре. Милош је био ту, али се не сјећам да сам га довео. Тада ме позвао шеф па сам отишао на спрат да се пресвучем гдје сам срео оштећену - казао је Делић.

Додао је да му је М. У. када га је видјела рекла "Види шта си ми урадио" и "Зашто ти је то, сине, требало" те да је имала масницу и затворено око.

- Претпоставио сам да је претучена, али се нисам сјећао ничег. Рекао сам јој да није могуће да сам то урадио и да ћемо причати када се вратим с посла - присјетио се Делић који је тај дан ухапшен на послу у Дервенти.

Казао је да је са другом Милошем, коме се не сјећа презимена, кобне вечери у ноћном клубу "К4" попио пет-шест бокала вина те да су пушили и џоинт.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак у овом случају, а предсједник судског вијећа Бранимир Јукић изрицање пресуде је заказао за 5. јун. Оптужница Алема Делића терети да је 25. септембра прошле године претукао и силовао М. У. у кући у којој су живјели као подстанари у Булевару Војводе Степе Степановића у Бањалуци.

- Око један час је ушао на спрат у собу гдје је спавала М. У. (68) и ударио је пет-шест пута песницом по глави и онесвијестио те силовао. Након тога је уринирао по њој и побјегао. Нанио јој је тешке повреде - наведено је у оптужници.

Тужилац Сања Тадић-Стојисављевић је у завршној ријечи затражила да се Делић осуди по закону. Бранилац оптуженог Милица Цвијановић истакла је да је с обзиром на начин извршења и трауме оптуженог из дјетињства требало обавити вјештачење да се утврди његова урачуњивост.

Одрастање

Бранилац оптуженог, Милица Цвијановић казала је да је он имао тешко дјетињство. Саслушана је и рођака оптуженог, Аида Делић-Тахировић, која је казала да је Делићев отац злостављао његову мајку, а касније њега и браћу. Казала је да је и Делићева мајка након развода дјецу наводила да просе. Потврдила је да је Делић био у хранитељској породици и домовима за незбринуту дјецу у Зеници и Сарајеву те да се одао скитњи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана