Završeno suđenje Alemu Delić: Silovao sustanarku s kojom je pio kafu

Nebojša Tomašević
Završeno suđenje Alemu Delić: Silovao sustanarku s kojom je pio kafu

BANjALUKA - Alem Delić (21) iz Travnika u banjalučkom Okružnom sudu je rekao da se ne sjeća da je silovao i pretukao M. U. (68) iz Banjaluke sa kojom je živio u istoj kući kao podstanar.

Tvrdi da je s njom bio u dobrim odnosima i da su često zajedno pili kafu i jeli.

- Ne mogu da kažem ni da sam kriv ni da nisam. Veče prije sam s drugom Milošem pio alkohol i koristio marihuanu i posljednje čega se sjećam je da sam bio u noćnom klubu "K4" i da sam zaspao. Ne sjećam se odlaska kući, samo buđenja u sobi u hlačama koje su bile mokre. Miloš je bio tu, ali se ne sjećam da sam ga doveo. Tada me pozvao šef pa sam otišao na sprat da se presvučem gdje sam sreo oštećenu - kazao je Delić.

Dodao je da mu je M. U. kada ga je vidjela rekla "Vidi šta si mi uradio" i "Zašto ti je to, sine, trebalo" te da je imala masnicu i zatvoreno oko.

- Pretpostavio sam da je pretučena, ali se nisam sjećao ničeg. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio i da ćemo pričati kada se vratim s posla - prisjetio se Delić koji je taj dan uhapšen na poslu u Derventi.

Kazao je da je sa drugom Milošem, kome se ne sjeća prezimena, kobne večeri u noćnom klubu "K4" popio pet-šest bokala vina te da su pušili i džoint.

Njegovim svjedočenjem završen je dokazni postupak u ovom slučaju, a predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić izricanje presude je zakazao za 5. jun. Optužnica Alema Delića tereti da je 25. septembra prošle godine pretukao i silovao M. U. u kući u kojoj su živjeli kao podstanari u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci.

- Oko jedan čas je ušao na sprat u sobu gdje je spavala M. U. (68) i udario je pet-šest puta pesnicom po glavi i onesvijestio te silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. Nanio joj je teške povrede - navedeno je u optužnici.

Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević je u završnoj riječi zatražila da se Delić osudi po zakonu. Branilac optuženog Milica Cvijanović istakla je da je s obzirom na način izvršenja i traume optuženog iz djetinjstva trebalo obaviti vještačenje da se utvrdi njegova uračunjivost.

Odrastanje

Branilac optuženog, Milica Cvijanović kazala je da je on imao teško djetinjstvo. Saslušana je i rođaka optuženog, Aida Delić-Tahirović, koja je kazala da je Delićev otac zlostavljao njegovu majku, a kasnije njega i braću. Kazala je da je i Delićeva majka nakon razvoda djecu navodila da prose. Potvrdila je da je Delić bio u hraniteljskoj porodici i domovima za nezbrinutu djecu u Zenici i Sarajevu te da se odao skitnji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana