За убиство у планинарском дому код Зенице 9 година затвора

ГС
За убиство у планинарском дому код Зенице 9 година затвора

ЗЕНИЦА - Кантонални суд у Зеници донио је првостепену пресуду којом је Алмин Колић осуђен на девет година затвора због убиства Реџиба Колића које се догодило у Планинарском дому „Чолан“ код Зенице.

У пресуди се наводи да је 10. јануара прошле године око 18.30 часова на подручју Зенице у мјесту Чолан, у истоименом планинарском дому, у којем су се налазили К. Р, К. Џ, К. С. и Ђ. Ђ, гдје су заједно конзумирали алкохолна пића, након вербалног конфликта и ранијих несугласица дошло до физичког сукоба Алмина и Реџиба Колића, јавио је Кликс.

Реџиб је том приликом задао Алмину ударац отвореном песницом у предјелу лица и ударац отвореном конзервом у предјелу главе, након чега је он, у намјери да Реџиба лиши живота ножем са дрвеном дршком укупне дужине око 31 цм и дужине оштрице 17,5 цм задао убод у предјелу десне стране грудног коша „иако је био свјестан да задавањем таквог убода ножем у предјелу грудног коша гдје се налазе витални органи, истог може усмртити, што је и хтио“.

-Реџибу је Алмин Колић нанио повреде у виду убодне ране у предјелу десне предње бочне стране трупа са продорним каналом кроз седмо ребро, седми међуребарни простор, осмо ребро и осми међуребарни простор, па даље кроз дијафрагму и трбушну шупљину и ткиво десног режња јетре, те је код истог усљед унутрашњег искрварења из великих крвних судова јетре који су пресјечени дуж канала прободине кроз јетру, на путу за болницу наступила смрт - наводи се у пресуди Кантоналног суда у Зеници.

Чланови породице Колић навели су нако убиства да је Алмин  иначе био пријеке нарави и склон инцидентима. Одрастао је у мјесту Брезичани надомак Зенице и од малена се бавио узгојем бикова.

Убијени Реџиб му је стриц, а како су раније писали медији у ФБИХ  били су у конфликту који је трајао више мјесеци управо због Планинарског дома „Чолан“.

Како је „Дневном аваз“  након убиства рекао Кенан Колић, син убијеног Реџиба три седмице прије убиства, Алмин је запалио тај објект у којем су се окупљали ловци.

Раџиб је тај објект након пожара поново оспособио за употребу, али је Алмин изнова пријетио паљевином. Сукоб је ескалирао 10. јануара.

Реџиб је према изјавама очевидаца ударио Алмина јер му је пријетио и псовао. Након тога је овај потегао месарски нож те га је убо у моменту када је улазио у возило. Реџиб је искрварио на лицу мјеста, а по доласку у Хитну помоћ љекари нису ништа могли учинити да му спасу живот. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана