За убиство два пријатеља и старице 20 година робије

Небојша Томашевић
За убиство два пријатеља и старице 20 година робије

Нови Травник - Нарцис Мекић (25) из Бугојна осуђен је у Кантоналном суду у Травнику на 20 година робије због убиства два пријатеља, Дениса Сеферовића (24) и Мухамеда Мешкина (23), те због разбојништва у којем је страдала старица Анкица Крстановић (75).

Суд је Мекића ослободио оптужби за силовање старице, јер то није доказано. Истом пресудом осуђен је и Алмир Курбеговић на годину затвора јер је Мекићу помогао да прикрије трагове злочина.

Мекић је осуђен јер је заједно са Сеферовићем и Мешкином у ноћи између 26. и 27. септембра прошле године упао у кућу Крстановићеве у намјери да је опљачкају.

Они су старицу злостављали и нанијели јој 42 ране у предјелу главе и тијела. Потом су украли 550 КМ, 250 евра, златну огрлицу и наруквицу.

Старица је од повреда преминула. Након злочина сва тројица су отишли у кућу Мешкина да прославе његов рођендан. Током славља Мекић је након свађе ножем избо Мешкина, а по одласку је запалио кућу.

У пожару су страдали Мешкин и Сеферовић. Курбеговић је осуђен јер је након злочина Мекића пустио у стан, те му дао да се окупа и пресвуче у чисту одјећу. Курбеговић је очистио Мекићев крвави нож, иако је знао да је њиме почињен злочин. Нож је након чишћења бацио у шахт у близини зграде у улици Кулина бана у Бугојну.

Суд је пресудом Мекића обавезао да двјема кћеркама убијене старице на име душевног бола и нематеријалне штете исплати по 20.000 КМ. Такође је обавезан да по 20.000 КМ плати родитељима убијеног Мешкина и Сеферовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана