Za ubistvo dva prijatelja i starice 20 godina robije

Nebojša Tomašević
Za ubistvo dva prijatelja i starice 20 godina robije

Novi Travnik - Narcis Mekić (25) iz Bugojna osuđen je u Kantonalnom sudu u Travniku na 20 godina robije zbog ubistva dva prijatelja, Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te zbog razbojništva u kojem je stradala starica Ankica Krstanović (75).

Sud je Mekića oslobodio optužbi za silovanje starice, jer to nije dokazano. Istom presudom osuđen je i Almir Kurbegović na godinu zatvora jer je Mekiću pomogao da prikrije tragove zločina.

Mekić je osuđen jer je zajedno sa Seferovićem i Meškinom u noći između 26. i 27. septembra prošle godine upao u kuću Krstanovićeve u namjeri da je opljačkaju.

Oni su staricu zlostavljali i nanijeli joj 42 rane u predjelu glave i tijela. Potom su ukrali 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Starica je od povreda preminula. Nakon zločina sva trojica su otišli u kuću Meškina da proslave njegov rođendan. Tokom slavlja Mekić je nakon svađe nožem izbo Meškina, a po odlasku je zapalio kuću.

U požaru su stradali Meškin i Seferović. Kurbegović je osuđen jer je nakon zločina Mekića pustio u stan, te mu dao da se okupa i presvuče u čistu odjeću. Kurbegović je očistio Mekićev krvavi nož, iako je znao da je njime počinjen zločin. Nož je nakon čišćenja bacio u šaht u blizini zgrade u ulici Kulina bana u Bugojnu.

Sud je presudom Mekića obavezao da dvjema kćerkama ubijene starice na ime duševnog bola i nematerijalne štete isplati po 20.000 KM. Takođe je obavezan da po 20.000 KM plati roditeljima ubijenog Meškina i Seferovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana