Врховни суд Српске потврдио пресуду Чолићу и Наранчићу: Шверцерима дроге десет година робије

Небојша Томашевић
Шверцерима дроге десет година робије
Foto: ГС | Шверцерима дроге десет година робије

БАЊАЛУКА - Саво Чолић (33) и Драган Наранчић (28) из Бањалуке у Врховном суду Републике Српске правоснажно су осуђени на по пет година затвора због шверца марихуане и хероина.

Секретар Врховног суда Српске Јелена Деспотовић казала је да је вијеће након разматрања жалби одлучило да потврди првостепену пресуду бањалучког Окружног суда. Том пресудом обојици је у казну урачунато вријеме проведено у притвору, а Чолићу је суд продужио притвор, док се Наранчић налази на слободи.

Према пресуди, Чолић и Наранчић су са Лором Глушицом продавали хероин и марихуану у Бањалуци од августа до 19. децембра 2019. године. Против Глушице се водио одвојен поступак, а осуђена је на три и по године затвора на основу споразума о признању кривице са Окружним тужилаштвом. 

У пресуди се наводи да је Чолић од њему познатих лица набављао веће количине дроге, а затим ангажовао Глушицу и Наранчића да је препродају.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Њих двоје су наркотике препакивали у мања паковања и продавали конзументима. Марихуану и хероин продали су већем броју лица у више наврата. 

Чолић је дрогу чувао у изнајмљеном стану у Новој вароши, гдје је и током његовог хапшења пронађено 12 пакетића хероина и мања количина марихуане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чолић, Наранчић и Глушица ухапшени су у акцији "Кавез" почетком фебруара 2020. године. Током истраге овог случаја оптужени су прислушкивани, а из тих разговора, пуштаних на главном судском претресу, могло се чути да су продају наркотика договарали путем вибера. 

Полиција је у акцији "Кавез" претресла 13 локација у Бањалуци, Зворнику, Бијељини и Добоју, а заплијењено је око 300 грама марихуане, десет грама хероина и 24 милилитара течног метадона. Осим наркотика, пронађена су и четири пиштоља, око 2.000 КМ и око 2.400 евра. 

ДОСИЈЕ

Према полицијским информацијама, Саво Чолић је познат по кривичним дјелима и осуђиван је.

Он је већ одслужио затворску казну од 12 и по година због убиства Милорада Самарџије, приликом покушаја пљачке његове куће 2009. у бањалучком насељу Туњице.

Исти извори из полиције наводе да су оптужени Лора Глушица и Драган Наранчић били у љубавној вези. Глушица је по занимању медицинска сестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана