Vrhovni sud Srpske potvrdio presudu Čoliću i Narančiću: Švercerima droge deset godina robije

Nebojša Tomašević
Švercerima droge deset godina robije
Foto: GS | Švercerima droge deset godina robije

BANjALUKA - Savo Čolić (33) i Dragan Narančić (28) iz Banjaluke u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno su osuđeni na po pet godina zatvora zbog šverca marihuane i heroina.

Sekretar Vrhovnog suda Srpske Jelena Despotović kazala je da je vijeće nakon razmatranja žalbi odlučilo da potvrdi prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda. Tom presudom obojici je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a Čoliću je sud produžio pritvor, dok se Narančić nalazi na slobodi.

Prema presudi, Čolić i Narančić su sa Lorom Glušicom prodavali heroin i marihuanu u Banjaluci od avgusta do 19. decembra 2019. godine. Protiv Glušice se vodio odvojen postupak, a osuđena je na tri i po godine zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom. 

U presudi se navodi da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao Glušicu i Narančića da je preprodaju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Njih dvoje su narkotike prepakivali u manja pakovanja i prodavali konzumentima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju lica u više navrata. 

Čolić je drogu čuvao u iznajmljenom stanu u Novoj varoši, gdje je i tokom njegovog hapšenja pronađeno 12 paketića heroina i manja količina marihuane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čolić, Narančić i Glušica uhapšeni su u akciji "Kavez" početkom februara 2020. godine. Tokom istrage ovog slučaja optuženi su prisluškivani, a iz tih razgovora, puštanih na glavnom sudskom pretresu, moglo se čuti da su prodaju narkotika dogovarali putem vibera. 

Policija je u akciji "Kavez" pretresla 13 lokacija u Banjaluci, Zvorniku, Bijeljini i Doboju, a zaplijenjeno je oko 300 grama marihuane, deset grama heroina i 24 mililitara tečnog metadona. Osim narkotika, pronađena su i četiri pištolja, oko 2.000 KM i oko 2.400 evra. 

DOSIJE

Prema policijskim informacijama, Savo Čolić je poznat po krivičnim djelima i osuđivan je.

On je već odslužio zatvorsku kaznu od 12 i po godina zbog ubistva Milorada Samardžije, prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice.

Isti izvori iz policije navode da su optuženi Lora Glušica i Dragan Narančić bili u ljubavnoj vezi. Glušica je po zanimanju medicinska sestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana