Возачу потврђена казна од четири и по године због смрти пјешакa

Небојша Томашевић
Возачу потврђена казна од четири и по године због смрти пјешакa

ДОБОЈ - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду добојског Окружног суда којом је Зоран Млађеновић (53) из Добоја осуђен на четири и по године затвора јер је тешко пијан, са око 2,7 промила алкохола у крви, аутомобилом ударио и усмртио пјешака Ненада П. (61) из Дервенте чије је тијело потом прегазио.

Он је осуђен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја, а у изречену казну суд је оптуженом урачунао и вријеме које је провео у притвору.

Млађеновићу је првостепеном пресудом изречена мјера безбједности забрана управљања аутомобилом и одузимање возачке дозволе у трајању од четири године. У пресуди је наведено да ће му се трајање мјере одузимања возачке дозволе рачунати након правоснажности пресуде, а вријеме проведено на издржавању казне затвора неће се урачунавати у ту забрану.

Према тој пресуди, трагична несрећа десила се 5. јануара 2019. године око пола сата након поноћи на путу Модран-Јоховац у мјесту Модран. Наводи се да је Млађеновић возио “опел корсу” и кретао се из правца Модрана у правцу Јоховца те да је због утицаја алкохола био неспособан за безбједну вожњу.

- На једном дијелу пута, доласком у близину кућа у власништву А. Д.и Ц. И. у Модрану налетио је на пјешака П. Н. који се кретао десном страном коловоза. Ударио га је предњим средишњим дијелом поклопца мотора на удаљености од 70 центиметара од десне ивице коловоза. Од ударца тијело пјешака је набачено на предње вјетробранско стакло возила, а након тога је пало на предњу страну аутомобила, а затим и на коловоз - стоји у пресуди. Додаје се да је након тога возило предњим точковима прешло преко тијела пјешака те се зауставило. Како стоји у пресуди, настрадали пјешак је остао испод возила иза предњег лијевог точка, а преминуо је на лицу мјеста усљед гушења због притиска на грудни кош и трбух. Млађеновић је након саобраћајне несреће био ухапшен и притворен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана