Vozaču potvrđena kazna od četiri i po godine zbog smrti pješaka

Nebojša Tomašević
Vozaču potvrđena kazna od četiri i po godine zbog smrti pješaka

DOBOJ - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu dobojskog Okružnog suda kojom je Zoran Mlađenović (53) iz Doboja osuđen na četiri i po godine zatvora jer je teško pijan, sa oko 2,7 promila alkohola u krvi, automobilom udario i usmrtio pješaka Nenada P. (61) iz Dervente čije je tijelo potom pregazio.

On je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, a u izrečenu kaznu sud je optuženom uračunao i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Mlađenoviću je prvostepenom presudom izrečena mjera bezbjednosti zabrana upravljanja automobilom i oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od četiri godine. U presudi je navedeno da će mu se trajanje mjere oduzimanja vozačke dozvole računati nakon pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora neće se uračunavati u tu zabranu.

Prema toj presudi, tragična nesreća desila se 5. januara 2019. godine oko pola sata nakon ponoći na putu Modran-Johovac u mjestu Modran. Navodi se da je Mlađenović vozio “opel korsu” i kretao se iz pravca Modrana u pravcu Johovca te da je zbog uticaja alkohola bio nesposoban za bezbjednu vožnju.

- Na jednom dijelu puta, dolaskom u blizinu kuća u vlasništvu A. D.i C. I. u Modranu naletio je na pješaka P. N. koji se kretao desnom stranom kolovoza. Udario ga je prednjim središnjim dijelom poklopca motora na udaljenosti od 70 centimetara od desne ivice kolovoza. Od udarca tijelo pješaka je nabačeno na prednje vjetrobransko staklo vozila, a nakon toga je palo na prednju stranu automobila, a zatim i na kolovoz - stoji u presudi. Dodaje se da je nakon toga vozilo prednjim točkovima prešlo preko tijela pješaka te se zaustavilo. Kako stoji u presudi, nastradali pješak je ostao ispod vozila iza prednjeg lijevog točka, a preminuo je na licu mjesta usljed gušenja zbog pritiska na grudni koš i trbuh. Mlađenović je nakon saobraćajne nesreće bio uhapšen i pritvoren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana