Возачу десет мјесеци затвора због смрти пјешака

Н.Т.
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Младен Лазаревић из Бијељине осуђен је у Основном суду у том граду на десет мјесеци затвора јер је скривио несрећу у којој је погинуо пјешак Ђорђе Тодић, потврђено је "Гласу Српске".

Како је наведено у пресуди која је објављена на интернет страници суда, несрећа се десила 28. децембра 2019. године у бијељинској улици Цара Уроша. Наводи се да је Лазаревић возио "фолксваген кеди" брзином 55 километра на час, што је за пет више од дозвољеног те да није обратио пажњу на пјешака Тодића који је прелазио улицу.

Према пресуди, том приликом Лазаревић је возилом ударио пјешака на десној саобраћајној траци, гледано из смијера кретања. Тијело пјешака Тодића је набачено на вјетробранско стакло те је потом пало на коловоз. Усљед тешких повреда Тодић је преминуо на лицу мјеста.

Лазаревић је осуђен да је кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја починио из нехата.

Његов бранилац адвокат Петко Будиша је рекао да ће када добије пресуду размотрити да ли ће се жалити или не. Он је потврдио да је његовом клијенту Лазаревићу ублажена казна због низа олакшавајућих околности као и доприноса жртве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана