Vozaču deset mjeseci zatvora zbog smrti pješaka

N.T.
Foto: Ilustracija

BIJELjINA - Mladen Lazarević iz Bijeljine osuđen je u Osnovnom sudu u tom gradu na deset mjeseci zatvora jer je skrivio nesreću u kojoj je poginuo pješak Đorđe Todić, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je navedeno u presudi koja je objavljena na internet stranici suda, nesreća se desila 28. decembra 2019. godine u bijeljinskoj ulici Cara Uroša. Navodi se da je Lazarević vozio "folksvagen kedi" brzinom 55 kilometra na čas, što je za pet više od dozvoljenog te da nije obratio pažnju na pješaka Todića koji je prelazio ulicu.

Prema presudi, tom prilikom Lazarević je vozilom udario pješaka na desnoj saobraćajnoj traci, gledano iz smijera kretanja. Tijelo pješaka Todića je nabačeno na vjetrobransko staklo te je potom palo na kolovoz. Usljed teških povreda Todić je preminuo na licu mjesta.

Lazarević je osuđen da je krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja počinio iz nehata.

Njegov branilac advokat Petko Budiša je rekao da će kada dobije presudu razmotriti da li će se žaliti ili ne. On je potvrdio da je njegovom klijentu Lazareviću ublažena kazna zbog niza olakšavajućih okolnosti kao i doprinosa žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana