Укинут притвор осумњиченом за шверц дроге вриједне 300.000 КМ

Срна
Foto: архива

САРАЈЕВО- Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Давуду Шабићу, осумњиченом за трговину дрогом, чија је улична вриједност већа од 300.000 КМ. Шабића су 14. фебруара ухапсили припадници Федералне управе полиције због сумње да је шверцао наркотике, односно да је дрогу транспортовао из ЕУ у БиХ с циљем дистрибуције на илегалном тржишту.

Њему је Суд БиХ забранио напуштање боравишта, кретање му се ограничава искључиво на дом, а провјеру поштовања ове мјере једном дневно насумично вршиће овлаштена службена лица.

Надлежна Полицијска станица Високо обавезна је хитно, писменим путем, обавијестити Суд БиХ у случају да осумњичени не поштује мјеру. Мјесто боравишта осумњичени не смије напуштати без претходног одобрења Суда, осим да би се појавио у овој кривичноправној ствари по позиву Суда или Тужилаштва БиХ.

Шабићу је изречена и забрана путовања, те му се привремено одузима важећа путна исправа уз забрану издавања нових и забрањује прелазак границе БиХ уз кориштење личне карте, саопштено је из Суда БиХ. Осумњиченом се налаже строго поступање у складу са наредбама и позивима Суда БиХ којима се мијењају услови или укидају ове обавезе, или којима се захтијева његово присуство у Суду, као и да буде доступан Суду и Тужилаштву БиХ.

Изречене мјере ће трајати док за тим постоји потреба, или до другачије одлуке Суда, а контрола њихове оправданости вршиће се свака два мјесеца.

Осумњичени је упозорен да му може бити одређен притвор ако прекрши обавезе из изречених мјера. Федерална полиција је током претреса Шабићевог возила, које је заустављено уз асистенцију Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, пронађено је у 16 пакета око 15,5 килограма амфетамина и једна пе-ве-це врећа са више стотина таблета дроге МДМА, као и друге предмете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана