Тврдње одбране на суђењу за убиство Славише Крунића: Ђукановић се лијечио од шизофреније

Н. Т.
Тврдње одбране на суђењу за убиство Славише Крунића: Ђукановић се лијечио од шизофреније

БАЊАЛУКА - Бенеди Ђукановић (53), оптужен за убиство власника компаније "Сектор секјурити" Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића (38), лијечио се од шизофреније, тврди његова одбрана.

Ђукановићев адвокат Весна Рујевић приложила је на рочишту у бањалучком Окружном суду, као доказе, неколико налаза о његовом лијечењу на психијатријској клиници, те налазе о болести његове мајке и сестре. 

Суду је показан и налаз да је Ђукановићева мајка на дан Крунићевог убиства 22. априла 2019. превезена у болницу.

Адвокат Рујевић казала је да докази, међу којима је и телефон убијеног Ковачевића, нису одмах предати на чување у депозит суда.

- Предмети прикупљени током увиђаја нису чувани законито и у трајању од пет дана. На то указује потврда о предаји предмета од стране МУП-а Српске коју прилажем као доказ - појаснила је Рујевићева.

Осим Ђукановића, за убиство су оптужени Емилио Балдо (53) и бивши радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић, који одговара за помагање. 

Међу нападачима је био и Жељко Ковачевић, који је убијен у размјени ватре.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године на путу према Крунићевој кући у Гламочанима код Лакташа. Ђукановића и Балду терете да су са убијеним Ковачевићем организовали и припремили злочин. 

Гајића терете за помагање јер је одао информације о Крунићевом кретању и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга. Оптужене терете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана