Tvrdnje odbrane na suđenju za ubistvo Slaviše Krunića: Đukanović se liječio od šizofrenije

N. T.
Tvrdnje odbrane na suđenju za ubistvo Slaviše Krunića: Đukanović se liječio od šizofrenije

BANjALUKA - Benedi Đukanović (53), optužen za ubistvo vlasnika kompanije "Sektor sekjuriti" Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), liječio se od šizofrenije, tvrdi njegova odbrana.

Đukanovićev advokat Vesna Rujević priložila je na ročištu u banjalučkom Okružnom sudu, kao dokaze, nekoliko nalaza o njegovom liječenju na psihijatrijskoj klinici, te nalaze o bolesti njegove majke i sestre. 

Sudu je pokazan i nalaz da je Đukanovićeva majka na dan Krunićevog ubistva 22. aprila 2019. prevezena u bolnicu.

Advokat Rujević kazala je da dokazi, među kojima je i telefon ubijenog Kovačevića, nisu odmah predati na čuvanje u depozit suda.

- Predmeti prikupljeni tokom uviđaja nisu čuvani zakonito i u trajanju od pet dana. Na to ukazuje potvrda o predaji predmeta od strane MUP-a Srpske koju prilažem kao dokaz - pojasnila je Rujevićeva.

Osim Đukanovića, za ubistvo su optuženi Emilio Baldo (53) i bivši radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić, koji odgovara za pomaganje. 

Među napadačima je bio i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine na putu prema Krunićevoj kući u Glamočanima kod Laktaša. Đukanovića i Baldu terete da su sa ubijenim Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. 

Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o Krunićevom kretanju i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Optužene terete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana