Три године затвора Срђану Јондићу због рањавања познаника

Н.Т.
Три године затвора Срђану Јондићу због рањавања познаника

ДОБОЈ - Срђан Јондић (24) из Добоја осуђен је у Окружном суду у том граду на три године затвора због покушаја убиства познаника Слађана Х. (28) којег је израњавао хицима из пушке.

У изречену казну урачунато му је вријеме које је провео у притвору од момента хапшења.

Према пресуди Јондић је Слађана Х. покушао да убије 15. маја прошле године у Великој Буковици код Добоја у близини паркинга свадбеног салона “Тргопромет”.

Тог кобног дана Јондић се “тојтом” довезао до поменутог паркинга  и чим је видио Слађана Х.  како стоји  поред “аудија” одмах се зауставио и изашао те на њега запуцао из пушке. Погодио га је у стомак и ноге нанијевши му више повреда, те побјегао аутомобилом.

У том тренутку у близини је било још неколико особа које су позвале полицију и хитну  па је Слађан Х. превезн у добојску болницу "Свети апостол Лука”  гдје му је указана помоћ и гдје се опоравио од повреда.

Јондића је полиција пронашла убрзо након злочина те му је одређен притвор.

Према незваничним информацијама мотив овог покушаја убиства су ранији сукоби двојице младића. Они су се  неколико дана прије пуцањве посвађали у Добоју и Јондић је одлучио да размирице ријеши оружјем.

Суд је након изрицања пресуде је Јондићу продужио притвор који му може по том рјешењу трајати најдуже девет мјесеци.  Обавезан је да да плати судске трошкове   од 2.393 марке и судски паушал од 150 марака.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана