Tri godine zatvora Srđanu Jondiću zbog ranjavanja poznanika

N.T.
Tri godine zatvora Srđanu Jondiću zbog ranjavanja poznanika

DOBOJ - Srđan Jondić (24) iz Doboja osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Slađana H. (28) kojeg je izranjavao hicima iz puške.

U izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme koje je proveo u pritvoru od momenta hapšenja.

Prema presudi Jondić je Slađana H. pokušao da ubije 15. maja prošle godine u Velikoj Bukovici kod Doboja u blizini parkinga svadbenog salona “Trgopromet”.

Tog kobnog dana Jondić se “tojtom” dovezao do pomenutog parkinga  i čim je vidio Slađana H.  kako stoji  pored “audija” odmah se zaustavio i izašao te na njega zapucao iz puške. Pogodio ga je u stomak i noge nanijevši mu više povreda, te pobjegao automobilom.

U tom trenutku u blizini je bilo još nekoliko osoba koje su pozvale policiju i hitnu  pa je Slađan H. prevezn u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka”  gdje mu je ukazana pomoć i gdje se oporavio od povreda.

Jondića je policija pronašla ubrzo nakon zločina te mu je određen pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama motiv ovog pokušaja ubistva su raniji sukobi dvojice mladića. Oni su se  nekoliko dana prije pucanjve posvađali u Doboju i Jondić je odlučio da razmirice riješi oružjem.

Sud je nakon izricanja presude je Jondiću produžio pritvor koji mu može po tom rješenju trajati najduže devet mjeseci.  Obavezan je da da plati sudske troškove   od 2.393 marke i sudski paušal od 150 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana