Свједок на суђењу Дарију Мирјанићу: Тражио да му радница надокнади износ казне

Небојша Томашевић
Свједок на суђењу Дарију Мирјанићу: Тражио да му радница надокнади износ казне

БАЊАЛУКА - Дарио Мирјанић звани Бљузго (36) из Бањалуке опљачкао је спортску кладионицу “Моцарт” у насељу Обилићево, након што је неколико дана раније прекршајно кажњен по пријави раднице те кладионице од које је захтијевао да му врати износ који је платио за казну.

Ово је у бањалучком Окружном суду на суђењу оптуженом казао радник кладионице Славиша П. од којег је Мирјанић, пријетећи шипком, отео новац.

Свједок је казао да је Мирјанић неколико дана раније дошао у кладионицу пијан те галамио и пријетио радници.

- Улазио је за пулт гдје је радила А. Р. те је хватао. Она је звала полицију и је он кажњен, мислим са 700 КМ. Послије је од ње тражио да му врати тај новац. Она му је раније дала 200 КМ, а тражио је још - рекао је Славиша П.

Према његовим ријечима, када се десила пљачка, док је ишао на посао видио је Мирјанића испред себе да носи арматурну шипку.

- Пустио сам га да оде јер сам знао за ранији инцидент и да би могао доћи да тражи новац. По уласку на радно мјесто закључао сам кладионицу због тога, али сам је откључао када сам видио да је стало возило агенције “Сектор секјурити” која нас је обилазила. Убрзо потом у кладионицу је ушао Мирјанић и питао: “Гдје су паре”, а када сам рекао да нема, он је љутито питао: “Је ли нема”? те је према мени замахнуо шипком. Рекао сам му: “Стани, немој” и није ме ударио - казао је свједок.

Додао је да се након тога Мирјанић наслонио на пулт и рекао: “Дај сад паре, ово је пљачка” те му је из страха дао коверат с новцем, а он је отишао.

Свједок је казао да је између њега и Мирјанића у вријеме пљачке било стакло у које није ударио оптужени шипком. Славиши П. је у судници показана шипка која је нађена током увиђаја разбојништва. Он је препознао шипку којом му је пријетио оптужени, која је пронађена у другој улици недалеко од кладионице током увиђаја.

Мирјанића оптужница терети да је 18. фебруара 2023. опљачкао  кладионицу “Моцарт” у бањалучкој улици Царице Милице када је од радника Славише П. узео 4.400 КМ. Како се наводи, у кладионицу је ушао носећи арматурну шипку дужине 75 и ширине 10 центиметара те је запријетио раднику Славиши П. који му је из страха за живот извадио из сефа новац и дао, а он је побјегао.

Мирјанић и његов адвокат били су најавили споразумно признање кривице, али нису успјели да се договоре с тужилаштвом па је суђење настављено. Оптужени је раније изјавио да се каје због тога што је урадио.

Досије

Дарио Мирјанић познат је одраније по кривичним дјелима и осуђиван је за убиство, наношење тешких тјелесних повреда и фалсификовање новца.

Осуђен је на осам година затвора крајем 2011. године због убиства Весе Медића (24) којег је избо ножем, након краће свађе испред кафића “Екселенс” у бањалучком насељу Обилићево. Хапшен је и 2021. године јер је у бањалучком кафићу “Круг” претукао двије дјевојке за чији стол је прилазио више пута, а напао их је када су га замолиле да се одмакне од њих. Мирјанић је раније у судници рекао да је све затворске казне одлежао од 2011. до 2018. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана