Svjedok na suđenju Dariju Mirjaniću: Tražio da mu radnica nadoknadi iznos kazne

Nebojša Tomašević
Svjedok na suđenju Dariju Mirjaniću: Tražio da mu radnica nadoknadi iznos kazne

BANjALUKA - Dario Mirjanić zvani Bljuzgo (36) iz Banjaluke opljačkao je sportsku kladionicu “Mocart” u naselju Obilićevo, nakon što je nekoliko dana ranije prekršajno kažnjen po prijavi radnice te kladionice od koje je zahtijevao da mu vrati iznos koji je platio za kaznu.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju optuženom kazao radnik kladionice Slaviša P. od kojeg je Mirjanić, prijeteći šipkom, oteo novac.

Svjedok je kazao da je Mirjanić nekoliko dana ranije došao u kladionicu pijan te galamio i prijetio radnici.

- Ulazio je za pult gdje je radila A. R. te je hvatao. Ona je zvala policiju i je on kažnjen, mislim sa 700 KM. Poslije je od nje tražio da mu vrati taj novac. Ona mu je ranije dala 200 KM, a tražio je još - rekao je Slaviša P.

Prema njegovim riječima, kada se desila pljačka, dok je išao na posao vidio je Mirjanića ispred sebe da nosi armaturnu šipku.

- Pustio sam ga da ode jer sam znao za raniji incident i da bi mogao doći da traži novac. Po ulasku na radno mjesto zaključao sam kladionicu zbog toga, ali sam je otključao kada sam vidio da je stalo vozilo agencije “Sektor sekjuriti” koja nas je obilazila. Ubrzo potom u kladionicu je ušao Mirjanić i pitao: “Gdje su pare”, a kada sam rekao da nema, on je ljutito pitao: “Je li nema”? te je prema meni zamahnuo šipkom. Rekao sam mu: “Stani, nemoj” i nije me udario - kazao je svjedok.

Dodao je da se nakon toga Mirjanić naslonio na pult i rekao: “Daj sad pare, ovo je pljačka” te mu je iz straha dao koverat s novcem, a on je otišao.

Svjedok je kazao da je između njega i Mirjanića u vrijeme pljačke bilo staklo u koje nije udario optuženi šipkom. Slaviši P. je u sudnici pokazana šipka koja je nađena tokom uviđaja razbojništva. On je prepoznao šipku kojom mu je prijetio optuženi, koja je pronađena u drugoj ulici nedaleko od kladionice tokom uviđaja.

Mirjanića optužnica tereti da je 18. februara 2023. opljačkao  kladionicu “Mocart” u banjalučkoj ulici Carice Milice kada je od radnika Slaviše P. uzeo 4.400 KM. Kako se navodi, u kladionicu je ušao noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara te je zaprijetio radniku Slaviši P. koji mu je iz straha za život izvadio iz sefa novac i dao, a on je pobjegao.

Mirjanić i njegov advokat bili su najavili sporazumno priznanje krivice, ali nisu uspjeli da se dogovore s tužilaštvom pa je suđenje nastavljeno. Optuženi je ranije izjavio da se kaje zbog toga što je uradio.

Dosije

Dario Mirjanić poznat je odranije po krivičnim djelima i osuđivan je za ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje novca.

Osuđen je na osam godina zatvora krajem 2011. godine zbog ubistva Vese Medića (24) kojeg je izbo nožem, nakon kraće svađe ispred kafića “Ekselens” u banjalučkom naselju Obilićevo. Hapšen je i 2021. godine jer je u banjalučkom kafiću “Krug” pretukao dvije djevojke za čiji stol je prilazio više puta, a napao ih je kada su ga zamolile da se odmakne od njih. Mirjanić je ranije u sudnici rekao da je sve zatvorske kazne odležao od 2011. do 2018. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana