Свједоци у предмету “Кодекс” нису видјели било шта сумњиво

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Два свједока тужилаштва у предмету “Кодекс” рекли су да је оптужени Лука Брковић (27) долазио у теретану “Универзум” и да се дружио са власником Гораном Ђурицом (43), а некада су њих двојица знали да остану и послије радног времена.

Оба су истакла да нису примијетила било шта сумњиво.  

Свједок Душко Раљић је у бањалучком Окружном суду потврдио да је Брковић у посљедња два до три мјесеца, прије него што је ухапшен, долазио да вјежба пред крај смјене, у периоду између 21 и 22.30 часова.  

Брковић и Ђурица оптужени су у предмету “Кодекс” за шверц наркотика, а заједно са њима на оптуженичкој клупи су Милорад Вуковић звани Луис (43), Филип Бојић (30), Саша Мирковић (27) и Аљоша Марић (26), сви из Бањалуке. 

Са њима су били и оптужени Петар Марјановић и Владимир Зечић, који су признали кривицу и осуђени су на годину, односно шест мјесеци затвора.  

Свједок Раљић појаснио је да је у теретани тренирао, да му је Ђурица у томе помогао и да му је продавао суплементе.  

- Луку познајем од 2015. године и заједно смо тренирали у клубу “Свети Георгије”. Долазио је у теретану “Универзум” два до три пута седмично да тренира, ништа чешће него други. Није се појављивао у неко тачно одређено вријеме. Некада би ту када би он дошао био и Ђурица, а некада не - рекао је Раљић и додао да зна и Петра Марјановића, који је, како је нагласио, на његов позив једном био испред теретане, гдје су попили кафу.  

Тужилац Далибор Врећо казао је да је овај свједок у истрази рекао нешто другачије, односно испричао да се Брковић појављивао пред крај радног времена теретане и да је Марјановић долазио у “Универзум” више пута. 

Раљић је појаснио да је у изјави нагласио да је Брковић долазио пред крај радног времена у посљедња два до три мјесеца прије него што је ухапшен, а не да је увијек у то вријеме долазио. 

Истакао је и да је Марјановић био само једном пред теретаном и да је то тачно.  

Анђела Перић, која је запослена у теретани “Универзум”, рекла је да је Брковић у посљедње вријеме, прије хапшења, често посјећивао овај објекат. 

- Знао је остати да тренира и послије мог радног времена. Некада сам знала отићи и раније прије краја смјене у 22.30 часова, тако да не знам тачно до када је он остајао - казала је Перићева и додала да није сваки пут био Ђурица у теретани када би долазио Брковић. 

Приговори  

Адвокат Луке Брковића, Раде Ћулибрк, рекао је да је суд повриједио право на одбрану јер му није дозволио да на вријеме и благовремено истакне приговор на испитивање свједока од стране тужиоца. 

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић тврди да то није тачно и да је адвокат прекршио правила јер није чекао да тужилац постави питање до краја већ га је прекидао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана