Svjedoci u predmetu “Kodeks” nisu vidjeli bilo šta sumnjivo

Nebojša Tomašević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Dva svjedoka tužilaštva u predmetu “Kodeks” rekli su da je optuženi Luka Brković (27) dolazio u teretanu “Univerzum” i da se družio sa vlasnikom Goranom Đuricom (43), a nekada su njih dvojica znali da ostanu i poslije radnog vremena.

Oba su istakla da nisu primijetila bilo šta sumnjivo.  

Svjedok Duško Raljić je u banjalučkom Okružnom sudu potvrdio da je Brković u posljednja dva do tri mjeseca, prije nego što je uhapšen, dolazio da vježba pred kraj smjene, u periodu između 21 i 22.30 časova.  

Brković i Đurica optuženi su u predmetu “Kodeks” za šverc narkotika, a zajedno sa njima na optuženičkoj klupi su Milorad Vuković zvani Luis (43), Filip Bojić (30), Saša Mirković (27) i Aljoša Marić (26), svi iz Banjaluke. 

Sa njima su bili i optuženi Petar Marjanović i Vladimir Zečić, koji su priznali krivicu i osuđeni su na godinu, odnosno šest mjeseci zatvora.  

Svjedok Raljić pojasnio je da je u teretani trenirao, da mu je Đurica u tome pomogao i da mu je prodavao suplemente.  

- Luku poznajem od 2015. godine i zajedno smo trenirali u klubu “Sveti Georgije”. Dolazio je u teretanu “Univerzum” dva do tri puta sedmično da trenira, ništa češće nego drugi. Nije se pojavljivao u neko tačno određeno vrijeme. Nekada bi tu kada bi on došao bio i Đurica, a nekada ne - rekao je Raljić i dodao da zna i Petra Marjanovića, koji je, kako je naglasio, na njegov poziv jednom bio ispred teretane, gdje su popili kafu.  

Tužilac Dalibor Vrećo kazao je da je ovaj svjedok u istrazi rekao nešto drugačije, odnosno ispričao da se Brković pojavljivao pred kraj radnog vremena teretane i da je Marjanović dolazio u “Univerzum” više puta. 

Raljić je pojasnio da je u izjavi naglasio da je Brković dolazio pred kraj radnog vremena u posljednja dva do tri mjeseca prije nego što je uhapšen, a ne da je uvijek u to vrijeme dolazio. 

Istakao je i da je Marjanović bio samo jednom pred teretanom i da je to tačno.  

Anđela Perić, koja je zaposlena u teretani “Univerzum”, rekla je da je Brković u posljednje vrijeme, prije hapšenja, često posjećivao ovaj objekat. 

- Znao je ostati da trenira i poslije mog radnog vremena. Nekada sam znala otići i ranije prije kraja smjene u 22.30 časova, tako da ne znam tačno do kada je on ostajao - kazala je Perićeva i dodala da nije svaki put bio Đurica u teretani kada bi dolazio Brković. 

Prigovori  

Advokat Luke Brkovića, Rade Ćulibrk, rekao je da je sud povrijedio pravo na odbranu jer mu nije dozvolio da na vrijeme i blagovremeno istakne prigovor na ispitivanje svjedoka od strane tužioca. 

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović tvrdi da to nije tačno i da je advokat prekršio pravila jer nije čekao da tužilac postavi pitanje do kraja već ga je prekidao.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana