Свједоци одбране оптуженог за убиство Ћулума: Шакић је у вријеме убиства био у Сиску

Небојша Томашевић
Свједоци одбране оптуженог за убиство Ћулума: Шакић је у вријеме убиства био у Сиску

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић звани Кинез (36), оптужен за убиство Славише Ћулума, у вријеме када је почињеен овај злочин, у мају прошле године био је у Сиску, рекли су у бањалучком Окружном суду свједоци одбране Мехо Велић и Армин Муратагић.

- Шакић је код мене дошао у Сисак 1. маја и био је скоро све до 24. или 25. маја. Дошао је из Беча и становао у мом стану у центру града, а виђали смо се сваког дана. Тог дана када се десило убиство, 15. маја, били смо заједно  и Шакић је ишао у теретану. Послије ми је причао да је чуо да је убијен дечко у Бањалуци којег зна и да је то  лош човјек - испричао је Велић.

Тврди да Шакић није пријавио боравиште у Хрватској у том спорном периоду.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић питао је свједока да ли зна да сви странци у Хрватској морају да имају пријављено боравиште.

- Знам да је то обавезно, али нисмо о томе размишљали-рекао је Велић.

Појаснио је да је Шакића крајем маја одвезао до наплатних кућица на аутопуту у мјесту Поповача, одакле он са неким отишао у Бањалуку.

Свједок Муратагић је испричао да се цијелог маја дружио у Сиску са Шакићем и Велићем те да је Шакић код њега био на прослави Бајрама 24. маја и послије тога је отишао за Бањалуку.

Криминалистички инспектор МУП-а РС Синиша Грумић који је, саслушан као свједок одбране, рекао је да му је Ћулумов очух Бранислав Малетић након убиства помињао да је чуо неке моторе у близини куће жртве.

- Помињао је  неког музичара по презимену Шипка и рекао да је он Ћулуму дао мању количину дроге на чување. Рекао је да је чуо да је тај Шипка уцијењен да ода кретање Ћулума извршиоцима злочина - рекао је Грумић.

Свједок одбране био је и Ђулијано Рељић, син Милана Рељића оптуженог у предмету "Трезор" који је такође предложен за свједока одбране Шакића.

- Отац ми је рекао да је виђао Ћулума у свом насељу, односно на Лаушу те је позвао тужиоца Живану Бајић да то пријави.  Она му је рекла да то пријави у Полицијску станицу у Бањалуци што је и урадио. Нисам се осјећао угроженим јер знам да са тим немам ништа.  Ако су он и Ћулум имали неријешене рачуне то је њихова ствар -казао је Ђулијано Рељић.

На питање одбране казао је да је његов отац Милан  тренутно у  притвору у Њемачкој.

-  Знам да је тамо пребачен из Србије, али не знам гдје је тачно нисам се распитивао-рекао је млађи Рељић.

Републичко тужилаштво терети Шакића да је заједно са непознатом особом усмртио  Ћулума 15. маја 2020. године када су на њега у шуми у Драгочају  из двије пушке испалили 22 хица. Наводи се да су претходно набавили оружје, муницију и мотоцикл с којим је извиђао мјесто  планираног напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана