Svjedoci odbrane optuženog za ubistvo Ćuluma: Šakić je u vrijeme ubistva bio u Sisku

Nebojša Tomašević
Svjedoci odbrane optuženog za ubistvo Ćuluma: Šakić je u vrijeme ubistva bio u Sisku

BANjALUKA - Siniša Šakić zvani Kinez (36), optužen za ubistvo Slaviše Ćuluma, u vrijeme kada je počinjeen ovaj zločin, u maju prošle godine bio je u Sisku, rekli su u banjalučkom Okružnom sudu svjedoci odbrane Meho Velić i Armin Muratagić.

- Šakić je kod mene došao u Sisak 1. maja i bio je skoro sve do 24. ili 25. maja. Došao je iz Beča i stanovao u mom stanu u centru grada, a viđali smo se svakog dana. Tog dana kada se desilo ubistvo, 15. maja, bili smo zajedno  i Šakić je išao u teretanu. Poslije mi je pričao da je čuo da je ubijen dečko u Banjaluci kojeg zna i da je to  loš čovjek - ispričao je Velić.

Tvrdi da Šakić nije prijavio boravište u Hrvatskoj u tom spornom periodu.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić pitao je svjedoka da li zna da svi stranci u Hrvatskoj moraju da imaju prijavljeno boravište.

- Znam da je to obavezno, ali nismo o tome razmišljali-rekao je Velić.

Pojasnio je da je Šakića krajem maja odvezao do naplatnih kućica na autoputu u mjestu Popovača, odakle on sa nekim otišao u Banjaluku.

Svjedok Muratagić je ispričao da se cijelog maja družio u Sisku sa Šakićem i Velićem te da je Šakić kod njega bio na proslavi Bajrama 24. maja i poslije toga je otišao za Banjaluku.

Kriminalistički inspektor MUP-a RS Siniša Grumić koji je, saslušan kao svjedok odbrane, rekao je da mu je Ćulumov očuh Branislav Maletić nakon ubistva pominjao da je čuo neke motore u blizini kuće žrtve.

- Pominjao je  nekog muzičara po prezimenu Šipka i rekao da je on Ćulumu dao manju količinu droge na čuvanje. Rekao je da je čuo da je taj Šipka ucijenjen da oda kretanje Ćuluma izvršiocima zločina - rekao je Grumić.

Svjedok odbrane bio je i Đulijano Reljić, sin Milana Reljića optuženog u predmetu "Trezor" koji je takođe predložen za svjedoka odbrane Šakića.

- Otac mi je rekao da je viđao Ćuluma u svom naselju, odnosno na Laušu te je pozvao tužioca Živanu Bajić da to prijavi.  Ona mu je rekla da to prijavi u Policijsku stanicu u Banjaluci što je i uradio. Nisam se osjećao ugroženim jer znam da sa tim nemam ništa.  Ako su on i Ćulum imali neriješene račune to je njihova stvar -kazao je Đulijano Reljić.

Na pitanje odbrane kazao je da je njegov otac Milan  trenutno u  pritvoru u Njemačkoj.

-  Znam da je tamo prebačen iz Srbije, ali ne znam gdje je tačno nisam se raspitivao-rekao je mlađi Reljić.

Republičko tužilaštvo tereti Šakića da je zajedno sa nepoznatom osobom usmrtio  Ćuluma 15. maja 2020. godine kada su na njega u šumi u Dragočaju  iz dvije puške ispalili 22 hica. Navodi se da su prethodno nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđao mjesto  planiranog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana