Супружницима Симић шест и по година робије због продаје наркотика

Небојша Томашевић
Супружницима Симић шест и по година робије због продаје наркотика

ДОБОЈ - Саво Симић звани Шимке и његова супруга Жељка Симић из Доњег Жабара осуђени су у добојском Окружном суду на шест и по година робије због продаје наркотика.

Пресуди су претходили споразуми о признању кривице које су супружници  Симић закључили са добојским Окружним тужилаштвом.

Осим за трговину наркотицима, Саво је осуђен и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Супружници су осуђени јер су као саизвршиоци починили кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога. Обома је у изречену казну урачунато вријеме које су провели у притвору од 5. октобра прошле године.

Према пресуди, брачни пар Симић је током дужег временског периода набављао разне врсте наркотика које је продавао купцима.

Тако су, како се наводи у пресуди, почетком октобра 2021. године заједно набавили хероин који су продавали за 50 КМ по граму. Наводи се да су у том периоду дрогу продали тројици купаца. Такође, према пресуди, они су марихуану продавали К. Н. и то за 20 до 30 КМ по врећици те лицима Б. Б. и Ј. Г. иако су били свјесни да се ради о дроги.

Ту дрогу, стоји у пресуди, продавали су уназад два мјесеца од 5. октобра прошле године.

Осим тога, Саво је, како стоји у пресуди, за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја осуђен јер је држао муницију. За то дјело је добио седам мјесеци затвора, а за шверц наркотика три године па му је изречена јединствена казна од три и по године робије. Како се наводи, он је у кући држао 30 метака калибра 7,62 милиметра, метак калибра 7,9 милиметара, као и четири малокалибарска и маневарски метак. Симићи су откривени у акцији Полицијске управе Бијељина почетком октобра прошле године, када је полиција приликом претреса њихове куће, како је тада саопштено, пронашла око килограм марихуане и више од 60 грама хероина. Супружници су, осим тога, у кући крили два шприца канабисовог уља, четири дробилице као и дигиталне ваге. Како стоји у пресуди, највише хероина, око 44 грама, држали су скривеног у тегли од феферона, а марихуану у кутији од сладоледа. Код њих су пронађене и заплијењене и таблете екстазија.

Притвор

Након изрицања пресуде вијеће добојског Окружног суда продужило је притвор супружницима Сави и Жељки Симић. Према том рјешењу, притвор им је продужен до правоснажности пресуде и то због бојазни да ће поновити кривично дјело. Обоје су обавезни да плате судске трошкове од по 500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана