Supružnicima Simić šest i po godina robije zbog prodaje narkotika

Nebojša Tomašević
Supružnicima Simić šest i po godina robije zbog prodaje narkotika

DOBOJ - Savo Simić zvani Šimke i njegova supruga Željka Simić iz Donjeg Žabara osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na šest i po godina robije zbog prodaje narkotika.

Presudi su prethodili sporazumi o priznanju krivice koje su supružnici  Simić zaključili sa dobojskim Okružnim tužilaštvom.

Osim za trgovinu narkoticima, Savo je osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Supružnici su osuđeni jer su kao saizvršioci počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Oboma je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru od 5. oktobra prošle godine.

Prema presudi, bračni par Simić je tokom dužeg vremenskog perioda nabavljao razne vrste narkotika koje je prodavao kupcima.

Tako su, kako se navodi u presudi, početkom oktobra 2021. godine zajedno nabavili heroin koji su prodavali za 50 KM po gramu. Navodi se da su u tom periodu drogu prodali trojici kupaca. Takođe, prema presudi, oni su marihuanu prodavali K. N. i to za 20 do 30 KM po vrećici te licima B. B. i J. G. iako su bili svjesni da se radi o drogi.

Tu drogu, stoji u presudi, prodavali su unazad dva mjeseca od 5. oktobra prošle godine.

Osim toga, Savo je, kako stoji u presudi, za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija osuđen jer je držao municiju. Za to djelo je dobio sedam mjeseci zatvora, a za šverc narkotika tri godine pa mu je izrečena jedinstvena kazna od tri i po godine robije. Kako se navodi, on je u kući držao 30 metaka kalibra 7,62 milimetra, metak kalibra 7,9 milimetara, kao i četiri malokalibarska i manevarski metak. Simići su otkriveni u akciji Policijske uprave Bijeljina početkom oktobra prošle godine, kada je policija prilikom pretresa njihove kuće, kako je tada saopšteno, pronašla oko kilogram marihuane i više od 60 grama heroina. Supružnici su, osim toga, u kući krili dva šprica kanabisovog ulja, četiri drobilice kao i digitalne vage. Kako stoji u presudi, najviše heroina, oko 44 grama, držali su skrivenog u tegli od feferona, a marihuanu u kutiji od sladoleda. Kod njih su pronađene i zaplijenjene i tablete ekstazija.

Pritvor

Nakon izricanja presude vijeće dobojskog Okružnog suda produžilo je pritvor supružnicima Savi i Željki Simić. Prema tom rješenju, pritvor im je produžen do pravosnažnosti presude i to zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo. Oboje su obavezni da plate sudske troškove od po 500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana