Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Свједок твди да му је пријећено ликвидацијом

Срна
Суђење за убиство сарајевских полицајаца: Свједок твди да му је пријећено ликвидацијом

САРАЈЕВО - На суђењу оптуженима за убиство сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића 2018. године свједок тужилаштва Мирослав Чепо рекао је да је због давања исказа добијао пријетње ликвидацијом.


Према исказима ранијих свједока у овом поступку, а и информацијама које су прикупљене путем "скај" апликације, тројица оптужених Саво Маринковић, Александар Мацан и Марко Трифковић боравила су код Чепе у Грудама неколико дана прије убиства полицајаца.

Чепо је данас посвједочио да је Трифковић у Груде долазио више пута, те да је једном био изузетно нервозан.

"Покварио му се жголфж, па га је поправљао аутомеханичар из Груда Игор Шимић. Марко је био нервозан и смиривао сам га. Пријетио је Игору да ће му полупати сва возила у радњи јер је Игор ишао давати изјаву у Сипи због аута", појаснио је Чепо истичући да је у том периоду и он добијао пријетње смрћу.

На питање тужиоца Аиде Топаловић, Чепо је рекао да Трифковић, приликом боравка у Грудама, није имао телефон са великим дисплејем, иако је у истразио рекао да му је познато да је Трифковић имао телефон са апликацијом која кошта 1.500 евра и који није могуће прислушкивати.

Топаловићева је упозорила Чепу да даје лажне исказ, те да због тога може одговарати, али је Чепо демантовао и ранију изјаву да је и оптужени Маринковић имао исти телефон.

Чепо је данас рекао и да је психички лоше, јер је у затвору био годину и по.

У својству свједока Тужилаштва, исказ је дао и Игор Шимић, који је потврдио да је Трифковићево ауто било код њега у сервису, те да га је довезао Чепин син.

Шимић је потврдио да га је једне ноћи телефоном назвао Трифковић, али он то, како је данас рекао, није сматрао пријетњом.

"Упутио ми је ријечи: Видјећемо се ми. Састаћемо се миж, али нисам то схватио као пријетњу, јер је особа која се представила да је Трифковић била пијана. Разговор сам снимао телефоном пријатеља Жељка Приморца, који је у том моменту био са мном у возилу", рекао је Шимић.

О постојању снимка данас је свједочио и Жељко Приморац.

"Страшно је било слушати те псовке и пријетње. Нешто су Чепо и Трифковић тражили од Шимића", појаснио је Приморац.

Исказ је данас дала и Александра Мрковић, раније Окука, која је свједочила на околности крађе возила "сеат леон" чији су власници Армин и Дуња Оловчић.

"Када сам од пријатељице Дуње сазнала да им је украдено возило, рекла сам јој да могу питати Миру, мог садашњег супруга, а тада момка, да ли може помоћи у проналаску аутомобила. Он је рекао да познаје неке људе и да ће пробати сазнати више информација. Њима је рекао да скупе нешто новца и да га спреме уколико нађе некога ко буде имао информације о возилу. Они нису били сигурни у то па су одустали", рекла је Марковићева.

Исказ је данас дао и Милан Васић, ноћни чувар у једној сарајевској фирми, који је, присјећајући се ноћи са 24. на 25. октобар 2018. године, рекао да је видио свјетла возила и "голф" сиве боје како пролази паркингом гдје је радио.

Касније су, појаснио је, дошли полицајци и рекли да се радило о "сеату", пренијели су федерални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана