Suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca: Svjedok tvdi da mu je prijećeno likvidacijom

Srna
Suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca: Svjedok tvdi da mu je prijećeno likvidacijom

SARAJEVO - Na suđenju optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića 2018. godine svjedok tužilaštva Miroslav Čepo rekao je da je zbog davanja iskaza dobijao prijetnje likvidacijom.


Prema iskazima ranijih svjedoka u ovom postupku, a i informacijama koje su prikupljene putem "skaj" aplikacije, trojica optuženih Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković boravila su kod Čepe u Grudama nekoliko dana prije ubistva policajaca.

Čepo je danas posvjedočio da je Trifković u Grude dolazio više puta, te da je jednom bio izuzetno nervozan.

"Pokvario mu se žgolfž, pa ga je popravljao automehaničar iz Gruda Igor Šimić. Marko je bio nervozan i smirivao sam ga. Prijetio je Igoru da će mu polupati sva vozila u radnji jer je Igor išao davati izjavu u Sipi zbog auta", pojasnio je Čepo ističući da je u tom periodu i on dobijao prijetnje smrću.

Na pitanje tužioca Aide Topalović, Čepo je rekao da Trifković, prilikom boravka u Grudama, nije imao telefon sa velikim displejem, iako je u istrazio rekao da mu je poznato da je Trifković imao telefon sa aplikacijom koja košta 1.500 evra i koji nije moguće prisluškivati.

Topalovićeva je upozorila Čepu da daje lažne iskaz, te da zbog toga može odgovarati, ali je Čepo demantovao i raniju izjavu da je i optuženi Marinković imao isti telefon.

Čepo je danas rekao i da je psihički loše, jer je u zatvoru bio godinu i po.

U svojstvu svjedoka Tužilaštva, iskaz je dao i Igor Šimić, koji je potvrdio da je Trifkovićevo auto bilo kod njega u servisu, te da ga je dovezao Čepin sin.

Šimić je potvrdio da ga je jedne noći telefonom nazvao Trifković, ali on to, kako je danas rekao, nije smatrao prijetnjom.

"Uputio mi je riječi: Vidjećemo se mi. Sastaćemo se miž, ali nisam to shvatio kao prijetnju, jer je osoba koja se predstavila da je Trifković bila pijana. Razgovor sam snimao telefonom prijatelja Željka Primorca, koji je u tom momentu bio sa mnom u vozilu", rekao je Šimić.

O postojanju snimka danas je svjedočio i Željko Primorac.

"Strašno je bilo slušati te psovke i prijetnje. Nešto su Čepo i Trifković tražili od Šimića", pojasnio je Primorac.

Iskaz je danas dala i Aleksandra Mrković, ranije Okuka, koja je svjedočila na okolnosti krađe vozila "seat leon" čiji su vlasnici Armin i Dunja Olovčić.

"Kada sam od prijateljice Dunje saznala da im je ukradeno vozilo, rekla sam joj da mogu pitati Miru, mog sadašnjeg supruga, a tada momka, da li može pomoći u pronalasku automobila. On je rekao da poznaje neke ljude i da će probati saznati više informacija. Njima je rekao da skupe nešto novca i da ga spreme ukoliko nađe nekoga ko bude imao informacije o vozilu. Oni nisu bili sigurni u to pa su odustali", rekla je Markovićeva.

Iskaz je danas dao i Milan Vasić, noćni čuvar u jednoj sarajevskoj firmi, koji je, prisjećajući se noći sa 24. na 25. oktobar 2018. godine, rekao da je vidio svjetla vozila i "golf" sive boje kako prolazi parkingom gdje je radio.

Kasnije su, pojasnio je, došli policajci i rekli da se radilo o "seatu", prenijeli su federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana