Суђење за покушај убиства новинара: Оптужени Дукић и Чолић контактирали на дан напада

Небојша Томашевић
Суђење за покушај убиства новинара: Оптужени Дукић и Чолић контактирали на дан напада

БАЊАЛУКА - Недељко Дукић (29) из Кнежева, оптужен за покушај убиства новинара БН телевизије и портала „Герила.инфо“ Владимира Ковачевића, на дан кад се напад десио путем телефона позвао је боксера Марка Чолића (33) из Бањалуке који је за тај напад већ осуђен на пет година затвора.

Ово је утврђено анализом њихове међусобне телефонске комуникације коју је данас у Окружном суду презентовао оперативни аланитичар МУП-а Републике Српске Мирослав Кострешевић.

- На основу података оператера m:tel утврдио сам да је 26. августа 2018. године Дукућ са свог телефона позвао Чолића око 11.44 часoва и позив је трајао 33 секунде-казао је Кострешевић.

Свједочила је и Дукићева дјевојка Николина Станковић која је казала да је из њеног стана полиција одузела црвени дукс с капуљчком који је користио оптужени. Према њеним ријечима, Дукић 2018. године у септембру отишао код брата у Словенију.

- Говорио ми је да ће ићи, али не знам када ми је то рекао. Назвао ме је 10. септембра 2018. године и рекао да је код брата Петка у Словенији. Послије сам се неко вријеме чула с њим и телефон је постао недоступан. Једном сам питала његовог брата Петка гдје је, а он ми је рекао да је све ОК и да је боље за мене да не знам гдје се налази-казала је Станковићева.

Она је казала да зна да су се Дукић и Чолић дружили и виђала их је заједно.

Поново је свједочио и Ковачевић, јер га одбрана прошли пут није испитала до краја. Он је поновио да су нападачи имали црвене дуксеве с капуљачама и истакао  да Дукића није препознавао и да му то није нико ни тражио.  Ковачевић је раније казао да је  препознао Чолића као нападача, док другог нападача није ни видио добро.

Дукића терете да је Ковачевића покушао да убије заједно са Чолићем, који је за то правоснажно осуђен на пет година затвора. Напали су га 26. августа 2018. године пред његовом зградом у насељу Обилићево у Бањалуци и претукли металним телескопским палицама. Ковачевић је задобио тешку повреду  - нагњечење мозга, те више лакших по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана