Suđenje za pokušaj ubistva novinara: Optuženi Dukić i Čolić kontaktirali na dan napada

Nebojša Tomašević
Suđenje za pokušaj ubistva novinara: Optuženi Dukić i Čolić kontaktirali na dan napada

BANjALUKA - Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen za pokušaj ubistva novinara BN televizije i portala „Gerila.info“ Vladimira Kovačevića, na dan kad se napad desio putem telefona pozvao je boksera Marka Čolića (33) iz Banjaluke koji je za taj napad već osuđen na pet godina zatvora.

Ovo je utvrđeno analizom njihove međusobne telefonske komunikacije koju je danas u Okružnom sudu prezentovao operativni alanitičar MUP-a Republike Srpske Miroslav Kostrešević.

- Na osnovu podataka operatera m:tel utvrdio sam da je 26. avgusta 2018. godine Dukuć sa svog telefona pozvao Čolića oko 11.44 časova i poziv je trajao 33 sekunde-kazao je Kostrešević.

Svjedočila je i Dukićeva djevojka Nikolina Stanković koja je kazala da je iz njenog stana policija oduzela crveni duks s kapuljčkom koji je koristio optuženi. Prema njenim riječima, Dukić 2018. godine u septembru otišao kod brata u Sloveniju.

- Govorio mi je da će ići, ali ne znam kada mi je to rekao. Nazvao me je 10. septembra 2018. godine i rekao da je kod brata Petka u Sloveniji. Poslije sam se neko vrijeme čula s njim i telefon je postao nedostupan. Jednom sam pitala njegovog brata Petka gdje je, a on mi je rekao da je sve OK i da je bolje za mene da ne znam gdje se nalazi-kazala je Stankovićeva.

Ona je kazala da zna da su se Dukić i Čolić družili i viđala ih je zajedno.

Ponovo je svjedočio i Kovačević, jer ga odbrana prošli put nije ispitala do kraja. On je ponovio da su napadači imali crvene dukseve s kapuljačama i istakao  da Dukića nije prepoznavao i da mu to nije niko ni tražio.  Kovačević je ranije kazao da je  prepoznao Čolića kao napadača, dok drugog napadača nije ni vidio dobro.

Dukića terete da je Kovačevića pokušao da ubije zajedno sa Čolićem, koji je za to pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. Napali su ga 26. avgusta 2018. godine pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio tešku povredu  - nagnječenje mozga, te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana