Суђење тројки ухапшеној у акцији “Клуб”: Бивше штићенике Дома зову на клупу за свједоке

Небојша Томашевић
Суђење тројки ухапшеној у акцији “Клуб”: Бивше штићенике Дома зову на клупу за свједоке

БАЊАЛУКА - Суђење Срђану Бошкову (36), Наилу Капи (20) и Амеру Исаковићу (20) из Бањалуке, које терете да су дјеци и малољетницима продавали дрогу, на посљедњем рочишту обиљежила је немогућност саслушања свједока, који су бивши штићеници Дома за дјецу и омладину без родитељског старања.

Тужилац Миодраг Букарица у бањалучком Окружном суду казао је да су непознате адресе свједока Давида С. и Гине Ћ, те је предложио да се читају њихови искази.

- Имамо информације да један свједок више није штићеник Дома за незбринуту дјецу и да се налази у швајцарском граду Базелу. За другог свједока имамо информације да је у Сребренику - казао је Букарица.

Судско вијеће, којем је предсједавао Благоје Драгосављевић, затражило је од тужилаштва да за идуће рочиште набави адресе свједока како би они били саслушани. Тужилац Букарица вијећу је приложио већину материјалних доказа планираних у оптужници, након чега је суђење одгођено за почетак фебруара.

Тужилаштво Бошкова, Капу и Исаковића терети да су од почетка 2018. до 3. јуна ове године куповали и препродавали марихуану и спид. Наводи се да су, осим тога, дјеци и већем броју лица на располагање стављали просторије ради уживања марихуане и спида. У оптужници стоји да је Бошков ангажовао Капу и Исаковића за шверц марихуане, коју су више пута продавали дјеци и малољетницима. Наркотике су цијенили од 10 до 80 марака, зависно од количине.

Капу и Исаковића оптужница терети и да су организовали журке у стану у Бањалуци на којима су дјеци и већем броју других лица омогућавали да конзумирају марихуану и спид. Они су на сто стављали наркотике, тако да су сви присутни могли да их узму и користе.

Оптужена тројка ухапшена је у акцији “Клуб” бањалучке полиције, у којој је почетком јуна пало 11 особа због сумње да су се бавили шверцом дроге и због сумње на навођење на проституцију. Након спровођења истраге, против Бошкова, Капе и Исаковића је подигнута оптужница само за шверц наркотика, док се кривично дјело навођење на проституцију није нашло у њој. Већина ухапшених познати су полицији по чињењу кривичних дјела. Бошков је хапшен почетком маја због сумње да је из продавнице “Мој маркет” у Бањалуци украо 27 великих чоколада “милка”.

Проституција

Полиција је након спровођења акције “Клуб” саопштила да два осумњичена лица терете да су наводили малољетнице на проституцију. Према незваничним информацијама, оне су биле штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања  “Рада Врањешевић” у Бањалуци.

За кривично дјело навођење на проституцију сумња је тада пала на Драгана Ј. (33) и Маринка М. (25), који су пуштени да се бране са слободе. Оптужница у овом случају за навођење на проституцију није подигнута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана