Суђење Бошку Ковачевићу и Пери Мировићу: По мишљењу тужилаца казне од по 12 година преблаге

Н. Т.
Суђење Бошку Ковачевићу и Пери Мировићу: По мишљењу тужилаца казне од по 12 година преблаге

БАЊАЛУКА - Републичко тужилаштво тражи од Врховног суда Републике Српске да изрекне строже казне Бошку Ковачевићу (30) и Пери Мировићу (45) из Хан Пијеска због убиства Давора Витића (33) из Милића, док одбрана тражи укидање пресуде и ново суђење.

Ковачевић и Мировић су првостепеном пресудом Окружног суда у Источном Сарајеву осуђени на по 12 година и четири мјесеца затвора. На ову казну жалили су се и одбрана и тужилаштво.

Републички тужилац Свјетлана Брковић у жалбеном поступку је истакла да су изречене казне оптуженима преблаге и да је првостепени суд у обзир узео само олакшавајуће околности. Ковачевићев бранилац Белма Џухо Балијагић тражила је укидање пресуде и враћање поступка на ново суђење.

- Није утврђено од којег хица је Витић страдао, а одбијен је приједлог одбране за реконструкцију - рекла је Џухо Балијагић.

Мировићев бранилац Весна Тупајић Шкиљевић сматра да се не може радити о саизвршилаштву и да пресуда нема адекватно образложење.

- Жртву је погодио један метак, а не може се утврдити из које је пушке испаљен - рекла је Тупајић Шкиљевић.

Витић је убијен 21. јула 2018. године у Богазу код Хан Пијеска, а према оптужници, прије злочина он и Ковачевић дописивали су се путем телефона и пријетили један другом. Витић је најавио долазак у Хан Пијесак па су се Ковачевић и Мировић договорили да га сачекају. Витића је “голфом 2” довезао Бранко Р. и када су стигли и видјели оптужене да им наоружани иду у сусрет, покушали су побјећи. Ковачевић и Мировић су испалили два хица и Витић је погођен у чело те је на мјесту остао мртав. Током истраге убиства постојале су информације да је Ковачевићева супруга раније била у вези са Витићем, због чега је између њих дошло до свађе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана