Суђење Богдану Вајукићу из Кољана код Лакташа: Осветио се конобару јер му није дао пиће

Небојша Томашевић
Суђење Богдану Вајукићу из Кољана код Лакташа: Осветио се конобару јер му није дао пиће

БАЊАЛУКА - Богдан Вајукић брутално је претукао и опљачкао конобара Србољуба Ћућуна сат и по након што је он одбио да га послужи пићем у кафани “Монако” у Лакташима и том приликом од жртве је отео 570 КМ.

Ово је у бањалучком Окружном суду потврдио претучени. Вајукића оптужница терети да је у ноћи између 18. и 19. децембра пресрео Ћућуна у Милошевцима код Лакташа тако што је својим “голфом” ударио његов ауто.  Том приликом га је претукао и на силу угурао у свој аутомобил. Њему се на терет ставља оштећење и одузимање туђе ствари, противправно лишење слободе и разбојништво.

Ћућун је испричао да се све дешавало кобне ноћи око пола часа иза поноћи када је кренуо кући након што је завршио другу смјену у кафићу “Монако” у Лакташима. Присјетио се да је то вече око 23 часа код њега дошао Вајукић.  Био је са двојицом другара који су отишли након попијеног пића.

- Он је остао и тражио још једно пиће. Одбио сам да му дам јер ми се учинило да је пијан. Рекао је да нема проблема те отишао, а након десетак минута се вратио и поново тражио алкохол, али му нисам дао. Почео је да галами и провоцира госте. Рекао сам му да оде, што је  учинио - испричао је Ћућун.

Додао је да је око пола сата иза поноћи кренуо кући и у Милошевцима је видио Вајукићев “голф 4” који му је на надвожњаку попријечио пут.

- Изашао је и дошао до мог “мерцедеса” извукао ме и почео ударати шакама и ногама. Успио сам се отргнути и прескочити ограду, али је кренуо за мном. Ухватио ме и извукао на пут. Потом ме је угурао у ауто и рекао да ме вози својој кући у Кољане. Успио сам да искочим из возила. Али, Вајукић ме је поново стигао и наставио тући. Тражио је од мене новац. Препипао ме је и нашао 70 марака и новчаник у којем су били документи и 500 марака које узео и побјегао - рекао је Ћућун и  нагласио да Вајукића није ничим изазвао и да тражи максималну казну јер га је он хтио убити.

Током суђења водила се полемика између судског вијећа и адвоката оптуженог Вајукића Јевте Јанковића, који је тражио изузеће чланова вијећа тврдећи да им судија Свјетлана Марић наређује шта ће и како ће радити. Судија Бранимир Јукић одбио је приједлог, а Јанковићу је неколико пута запријетио новчаном казном за непоштовање суда.

- Одбрану ми не дозвољавају предсједник и чланови вијећа. Како да га браним? Ево ја ћу да ћутим - рекао је Јанковић и додао да је за суђење сазнао дан раније од брата оптуженог.

Јукић му је одговорио:

- Не знам како ћете га бранити, Ви сте адвокат нисам ја. Претрес ће се одржати, заступајте га како знате, радите свој посао.

Током расправе са члановима вијећа Јанковић се и крстио па га је судија Јукић упозорио да то не ради, јер се зна  гдје се крсти, а не у судници.

Осумњичен за убиство

Богдан Вајукић (22) је непосредно прије почетка суђења за оштећење и одузимања туђе ствари, ухапшен због сумње да је починио и убиство. Њега терете да је 24. јануара усмртио  Гојка Веселића (76) у селу Кољани код Лакташа. Тијело старца је бацио у бунар поред куће. Неколико часова прије злочина напао је и покушао да опљачка комшиницу убијеног.  Због тога је процес који је био заказан за 27. јануара одгођен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана