Суђење бившем полицијском инспектору Ненаду Грујићу: Свједок Видића оптужио да је узимао мито

Небојша Томашевић
Суђење бившем полицијском инспектору Ненаду Грујићу: Свједок Видића оптужио да је узимао мито

БАЊАЛУКА - Некадашњи директор Средњошколског дома у Бањалуци Бранислав Видић од Мирка М. узео је 5.000 КМ да би га запослио.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду Радивоје Палачковић, свједок одбране бившег полицијског инспектора Ненада Грујића, којег терете да је узео 20.000 КМ мита од Видића. 

- Видић је веома лош човјек и преварант, а од Мирка Миловановића узео је 5.000 КМ да би га запослио - тврди Палачковић.

У овом случају за узимање мита оптужена је и бивша Грујићева колегиница Јелена Флорјан која је признала кривицу и осуђена је на годину затвора. Палачковић је казао да су он и Видић пашанци и да с њим не прича већ десет година. 

- Након што је мом зету Мирку узео 5.000 КМ за посао, Видић га је отпустио када је овај одбио да ради како он хоће. Желио је да га постави за шефа кухиње и да потписује неке сумњиве налоге, а кад је он то одбио, добио је отказ - рекао је Палачковић.
Истакао је да је Видић преварант који се лажно представљао и као доктор, али и особа која скида црну магију.

- Знам да је у рату узимао нашим војницима по 2.000 КМ да им обезбиједи да не иду на ратиште. Представљао им се као доктор Видић који им то може средити, а од тог није било ништа па су га људи прогањали. Знам да је морао вратити 2.000 КМ Мирославу Кнежевићу од којег на превару узео новац - рекао је Палачковић.

Потврдио је да је са Видићем ишао у Србију, гдје он има кућу и да је видио како је тамо преварио неког човјека за 500 или 700 евра.

- Тај човјек је имао проблема са браком и разводио се од жене, а Видић му је рекао да је муфтија из Зенице и да му може помоћи да му се она врати, али треба да му плати - рекао је Палачковић.
Тужилац Горан Гламочанин приговорио је исказу свједока јер сматра да је он у сукобу, како је сам признао, са Видићем и да није било ни за очекивати да о њему лијепо прича.

- Сви ми можемо наћи некога ко ће о нама нешто лоше рећи - казао је Гламочанин.

Инспекторка Адриана Баника казала је да је у фебруару 2020. године стављена у тим заједно са Грујићем у Одјељењу за привредни криминал у Полицијској управи Бањалука. Казала је да је од Флорјанове задужила два предмета, али да међу њима није био случај Видић.

- О том случају и не знам ништа. Тог дана када је ухапшен, Грујић није био на послу, а Флорјанова јесте и с њом сам ујутро попила кафу - казала је Баника.

ОПТУЖНИЦА

Ненада Грујића оптужница терети да је, са колегиницом Јеленом Флорјан, која је признала кривицу и осуђена, од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића тражио 30.000 КМ мита. 

Они су узели 20.000 КМ како би средили обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве. 

Од тог износа, 10.000 КМ је наводно требало ићи поступајућем тужиоцу, а по 5.000 КМ начелницима полицијских одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана