Суд БиХ: Продужен притвор за 13 осумњичених који су пали у акцији "Сториџ 2"

Н.Т.
Суд БиХ: Продужен притвор за 13 осумњичених који су пали у акцији "Сториџ 2"

САРАЈЕВО - Суд БиХ за још два мјесеца продужио је притвор тринаесторици осумњичених за организовани криминал, шверц дрогом и оружјем те кријумчарења миграната, а који су ухапшени у акцији "Сториџ 2".

Притвор је како сазнајемо продужен Вељку Угреновићу, Младену Грбићу, Сави Драгишићу, Саши Видовићу, Александру Витезу, Филипу Муњерану, Гордану Гвоздену, Дражену Карану, Драгославу Радаковићу, Дарку Вујићу, Небојши Тојагићу, Дарију Ташков и Радивоју Лекићу. 

Притвор им је продужен због опасности да би, боравком на слободи, могли да побјегну из БиХ, утичу на свједоке, али и да понове кривична дјела за која се терете. Осумњичени су ухапшени 8. децембра прошле године у акцији Министарсзтва унутрашњих послова Републике Српске под називом "Сториџ 2". 

Приликом хапшења претресено је 50 локација  на подручју Бањалуке,  Бијељине, Добоја, Новог Града и Градишке које су користили осумњичени те је откривена лабораторија за узгој марихуане, а заплијењено 11 скупоцјених аута, око 100.000 КМ, пушке, пиштољи.

Према тврдњи Тужилаштва БиХ, по чијем налогу је изведена акција, осумњичени су дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку. 

Истрагом су обухваћени и Миливоје Ловреновић, за којим је расписана потјерница због убиства Славише Стојановића, његов син Душан, за којим се такође трага, те Предраг Петковић, Јовица Грујић, Дарио Јекић и Владица Павловић. Ова група је осумњичена да је довезла 460 килограма сканка како би га препродала у Хрватску, а успјели су да у Словенију прокријумчаре хероин вриједан 38.000 еура. 

Тужилаштво БиХ је у навело да се у овом случају  ради о изузетно сложеној и обимној истрази коју Тужилаштво БиХ није успјело окончати у протеклом периоду јер је оперативни материјал који је МУП РС-а добио "обиман и комплексан те није анализиран у цијелости". 


Према информацијама из истраге Душан Ловреновић је био  главни за набавку наркотика и оружја, а кокаин је куповао и од познатог наркокартела "Тито и Дино".

Како сазнајемо у наредном периоду, Тужилаштво планира да саслуша свједоке који имају сазнања о томе гдје су складишта дроге и војне опреме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана