Стијак се сукобио са судским вијећем, па заплакао

Н.Т.
Стијак се сукобио са судским вијећем, па заплакао

Бањалука - Завршетак поновљеног суђења бившим бањалучким полицијским инспекторима Срђану Радуловићу (34) и Огњену Стијаку (34) , оптуженима за шверц дроге, обиљежили су сукоби Стијака са судским вијећем и његов плач на крају изношења завршних ријечи.

Републички тужилац Живана Бајић од Суда је затражила да осуде оба оптужена јер сматра да су “потврђени сви наводи оптужнице”,  а која је измијењена у јануару ове године. Затражила да им се најмање пет година забрани вршење дужности.

Стијак, који је у неколико наврата улазио у полемику са судским вијећем, “пријетио” да ће се намјерно недолично понашати како би био избачен са рочишта, упутио неколико увреда тужиоцу Живани Бајић због чега је и опоменут,  а на крају своје двосатно  излагање завршио у сузама. Он и његов адвокат Маринко Бркић затражили су од суда да га ослободи, указујући на “незакониту истрагу”.

Оптужени Радуловић и његов адвокат Милан Романић у поподневним часовима почели су са изношењем завршних ријечи. Иако су требали да то учине одмах након тужиочевог изалагања, то нису учинили јер је Стијак  инсистирао да он први изнесе завшне ријечи како би што прије завршио и отпутовао у Њемачку, гдје је нашао посао. Након краће полемике са судским вијећем, удовољено му је.

- Кад завршим, избаците ме. Напишите да сам се недолично понашао.  Скакаћу овдје. Не тражим ништа неразумно, мало ћу галамити, само ме избаците – казао је Стијак.

Радуловић и Стијак су оптужени да су дио групе која је препродавала дрогу од 2011. до октобра 2013. године. Продајом је руководио Радуловић. Овај двојац раније је правоснажно осуђени на  16 и по година затвора због организвоаног шверца наркотицима. Стијак је  добио пет и по, а Радуловић 11 година робије. Међутим  ту пресуду Врховног суда РС укинуо је Уставни суд БиХ због повреде права на правично суђење и вратио предмет на ново одлучивање.

Радуловић и његов адвокат затражили ослобађајућу пресуду усљед недостатка доказа.

Изрицање пресуде у овом случају заказано је за петак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана