Stijak se sukobio sa sudskim vijećem, pa zaplakao

N.T.
Stijak se sukobio sa sudskim vijećem, pa zaplakao

Banjaluka - Završetak ponovljenog suđenja bivšim banjalučkim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34) , optuženima za šverc droge, obilježili su sukobi Stijaka sa sudskim vijećem i njegov plač na kraju iznošenja završnih riječi.

Republički tužilac Živana Bajić od Suda je zatražila da osude oba optužena jer smatra da su “potvrđeni svi navodi optužnice”,  a koja je izmijenjena u januaru ove godine. Zatražila da im se najmanje pet godina zabrani vršenje dužnosti.

Stijak, koji je u nekoliko navrata ulazio u polemiku sa sudskim vijećem, “prijetio” da će se namjerno nedolično ponašati kako bi bio izbačen sa ročišta, uputio nekoliko uvreda tužiocu Živani Bajić zbog čega je i opomenut,  a na kraju svoje dvosatno  izlaganje završio u suzama. On i njegov advokat Marinko Brkić zatražili su od suda da ga oslobodi, ukazujući na “nezakonitu istragu”.

Optuženi Radulović i njegov advokat Milan Romanić u popodnevnim časovima počeli su sa iznošenjem završnih riječi. Iako su trebali da to učine odmah nakon tužiočevog izalaganja, to nisu učinili jer je Stijak  insistirao da on prvi iznese zavšne riječi kako bi što prije završio i otputovao u Njemačku, gdje je našao posao. Nakon kraće polemike sa sudskim vijećem, udovoljeno mu je.

- Kad završim, izbacite me. Napišite da sam se nedolično ponašao.  Skakaću ovdje. Ne tražim ništa nerazumno, malo ću galamiti, samo me izbacite – kazao je Stijak.

Radulović i Stijak su optuženi da su dio grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine. Prodajom je rukovodio Radulović. Ovaj dvojac ranije je pravosnažno osuđeni na  16 i po godina zatvora zbog organizvoanog šverca narkoticima. Stijak je  dobio pet i po, a Radulović 11 godina robije. Međutim  tu presudu Vrhovnog suda RS ukinuo je Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje i vratio predmet na novo odlučivanje.

Radulović i njegov advokat zatražili oslobađajuću presudu usljed nedostatka dokaza.

Izricanje presude u ovom slučaju zakazano je za petak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana