Шево осуђен на 18 година за убиство монаха

Н.Т.
Шево осуђен на 18 година за убиство монаха

БАЊАЛУКА - Драган Шево (41) у бањалучком Окружном суду осуђен је на 18 година затвора због тешког убиства монаха Стефана Ачића у манастиру Глоговац код Шипова.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним  тужилаштвом. Након изрицања пресуде Шеви је продужен притвор у коме се налази од хапшења, а он се тој мјери није ни противио. 

Према пресуди он је из користољубља убио монаха Ачића 7. децембра прошле године тако што га је убо два пута ножем у груди. 

Злочин се догодио у конаку манастира Глоговац гдје је Шево дошао с намјером да од монаха затражи новац на зајам. Монах му је рекао да он не смије да му даје новац од прилога. 

Шево је након тога када је на столу видио кесу с новцем устао и пришао с леђа монаху те га два пута убо ножем у груди. 

Са стола је украо кесу у којој се налазило 566 КМ, 59 евра, 37 куна и 10 динара. Од рањеног човјека захтјевао је још новца, па су отишли у собу на спрату конака. Ту је украо још 510 КМ и 110 евра. 

Жртву је закључао у соби и однио кључ. Монах је умро исти дан усљед масивног искрварења.

Након признања кривице Драган Шево је у судници изјавио саучешће породици убијеног монаха, наводећи да се каје.

- Не могу вратити вријеме. Да могу, то бих исправио. Али учињено је то што је учињено и искрено жалим због свега - рекао је Шево, који је практично бескућник и нема адресу пребивалиште због чега се није противио продужењу притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана