Ševo osuđen na 18 godina za ubistvo monaha

N.T.
Ševo osuđen na 18 godina za ubistvo monaha

BANjALUKA - Dragan Ševo (41) u banjalučkom Okružnom sudu osuđen je na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Okružnim  tužilaštvom. Nakon izricanja presude Ševi je produžen pritvor u kome se nalazi od hapšenja, a on se toj mjeri nije ni protivio. 

Prema presudi on je iz koristoljublja ubio monaha Ačića 7. decembra prošle godine tako što ga je ubo dva puta nožem u grudi. 

Zločin se dogodio u konaku manastira Glogovac gdje je Ševo došao s namjerom da od monaha zatraži novac na zajam. Monah mu je rekao da on ne smije da mu daje novac od priloga. 

Ševo je nakon toga kada je na stolu vidio kesu s novcem ustao i prišao s leđa monahu te ga dva puta ubo nožem u grudi. 

Sa stola je ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Od ranjenog čovjeka zahtjevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra. 

Žrtvu je zaključao u sobi i odnio ključ. Monah je umro isti dan usljed masivnog iskrvarenja.

Nakon priznanja krivice Dragan Ševo je u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da se kaje.

- Ne mogu vratiti vrijeme. Da mogu, to bih ispravio. Ali učinjeno je to što je učinjeno i iskreno žalim zbog svega - rekao je Ševo, koji je praktično beskućnik i nema adresu prebivalište zbog čega se nije protivio produženju pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana