Рођак наслутио убиство Крунића: Два пута сам видио паркиран кеди код имања

Ј. С.
Рођак наслутио убиство Крунића: Два пута сам видио паркиран кеди код имања

БАЊАЛУКА - Милан Малић свједочио је данас у у Окружном суду Бањалука да је прије убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, те рањавање Горана Илића код његовог имања у Гламочанима примјетио сиви "кеди".

Малић, који је иначе Крунићев близак рођак, казао је да се то дешавало неколико седмица прије убиства.

- Кад сам видио једну вече тај сиви кеди, ноге су ми се одсјекле - казао је  Малић.

Оптужени у овом случају су Бенеди Ђукановић (42), Емилио Балдо (53) и Родољуб Гајић. Током напада на Крунићев аутомобил рањен је његов возач Горан Илић, а убијен и Жељко Ковачевић који је означен као један од нападача.

Малић, чија кућа се налази недалеко од Крунићевог имања испричао је да му је тај кеди био сумњив, те да је хттио упозорити Крунића.

- У сивом кедију сам једном по дану видио два човјека. Били су крупнији и ћелави, тада су нме и поздравили - казао је Малић.

Додао је да је исти комби други пут видо по ноћи и да је тада хтио да упозори рођака.

- Када сам га видио ноћу, ауто је био празан, а стајао је одмах поред једне старе куће, гдје се убиство и десило - испричао је у суду овај свједок.

Према његовим ријечима, то је испричао брату који је то пренио Крунићу.

Прије убиства, према његовим ријечима, чуо је џип како пролази поред његове куће а потом чуо пуцњеве. Како је казао, рекао је својој сестри да је Славиша убијен.

Малић је испричао да су му, када га је испитивала полиције, показиване фотографије више људи, али на њима нису били мушкарци које је водио у кедију.

Адвокат оптуженог Гајића Маринко Бркић замјерио је Републичком тужилаштву што није истражило ништа о том кедију.

-Није утврђено коме је тај кеди припадао, ко су лица која су у њему била -казао  је Бркић.

Данас је свједочио и, таксиста који познаје оптуженог Ђукановића, али и убијеног Ковачевића,Дамир Ђурић.

Он је посвједочио да је Ковачевић једном од њега тражио да му набави двије пушке. урић је рекао да му је Ковачевић тада испричао да има ранч у селу, те да му је намјера да лови срндаће. Додао је да Ковачевићу пушке није набавио.

- Једну ноћ кум и ја смо цијелу ноћ пили у изнајмљеном стану у Бањалуци. Сљедеће јутро  полиција ме ухапсила као што су некидан хапсили Синишу Шакића. Ја сам мислио да је то због мог покојног колеге Дамира Остојића. Потом сам сатима давао изјаву. Мртав пијан сам испитиван у полицији. Пијан као метла. Они су мислили да сам нашмркан, питали су ме јесам ли способан да дам изјаву, а ја сам рекао да јесам-  испричао је Ђурић.

Поред ова два свједока, данас је саслушан и Слађан Кесић, који ради у Крунићевој фирми "Сектор Секјурити", а увече, када ће се убиство догодити, сједио је у пицерији у којој су били тада Крунић и његови сарадници.

-Горан Илић је у једном тренутку однио храну за Крунићеву породицу. Вратио се за петнаестак минута, те смо убрзо кренули.  Ја сам био у свом ауто, а Крунић, Илић и Павловић у другом. Горан је возио, Жарко је био сувозач, а Славиша је сједио иза сувозача. Ја сам се одвојио својој кући, а они су наставили према имању. Послије 15 минута позвала ме жена једног од Славишиних возача и рекла ми да је неко рањен на имању-  рекао је Кесић.

Према његовим ријечима, он је по доласку на имање затекао једног припадника обезбјеђења и жену покојног Крунића,а видио је и убијеног Павловића у ауту.

Према оптужници, Ђукановић и Балдо су, са Ковачевићем, организовали и припремили злочин. Наведено је да су убиство извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на Крунићев џип. Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. У размјени ватре рањен је Крунићев возач Илић, а убијен Ковачевић. Гајића, радника "Сектор секјуритија" и члана личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства. Мотив и налогодавци злочина још нису познати.

Наставак суђења у овом предмету заказан је за 14. септембара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана