Rođak naslutio ubistvo Krunića: Dva puta sam vidio parkiran kedi kod imanja

J. S.
Rođak naslutio ubistvo Krunića: Dva puta sam vidio parkiran kedi kod imanja

BANjALUKA - Milan Malić svjedočio je danas u u Okružnom sudu Banjaluka da je prije ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića kod njegovog imanja u Glamočanima primjetio sivi "kedi".

Malić, koji je inače Krunićev blizak rođak, kazao je da se to dešavalo nekoliko sedmica prije ubistva.

- Kad sam vidio jednu veče taj sivi kedi, noge su mi se odsjekle - kazao je  Malić.

Optuženi u ovom slučaju su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić. Tokom napada na Krunićev automobil ranjen je njegov vozač Goran Ilić, a ubijen i Željko Kovačević koji je označen kao jedan od napadača.

Malić, čija kuća se nalazi nedaleko od Krunićevog imanja ispričao je da mu je taj kedi bio sumnjiv, te da je httio upozoriti Krunića.

- U sivom kediju sam jednom po danu vidio dva čovjeka. Bili su krupniji i ćelavi, tada su nme i pozdravili - kazao je Malić.

Dodao je da je isti kombi drugi put vido po noći i da je tada htio da upozori rođaka.

- Kada sam ga vidio noću, auto je bio prazan, a stajao je odmah pored jedne stare kuće, gdje se ubistvo i desilo - ispričao je u sudu ovaj svjedok.

Prema njegovim riječima, to je ispričao bratu koji je to prenio Kruniću.

Prije ubistva, prema njegovim riječima, čuo je džip kako prolazi pored njegove kuće a potom čuo pucnjeve. Kako je kazao, rekao je svojoj sestri da je Slaviša ubijen.

Malić je ispričao da su mu, kada ga je ispitivala policije, pokazivane fotografije više ljudi, ali na njima nisu bili muškarci koje je vodio u kediju.

Advokat optuženog Gajića Marinko Brkić zamjerio je Republičkom tužilaštvu što nije istražilo ništa o tom kediju.

-Nije utvrđeno kome je taj kedi pripadao, ko su lica koja su u njemu bila -kazao  je Brkić.

Danas je svjedočio i, taksista koji poznaje optuženog Đukanovića, ali i ubijenog Kovačevića,Damir Đurić.

On je posvjedočio da je Kovačević jednom od njega tražio da mu nabavi dvije puške. urić je rekao da mu je Kovačević tada ispričao da ima ranč u selu, te da mu je namjera da lovi srndaće. Dodao je da Kovačeviću puške nije nabavio.

- Jednu noć kum i ja smo cijelu noć pili u iznajmljenom stanu u Banjaluci. Sljedeće jutro  policija me uhapsila kao što su nekidan hapsili Sinišu Šakića. Ja sam mislio da je to zbog mog pokojnog kolege Damira Ostojića. Potom sam satima davao izjavu. Mrtav pijan sam ispitivan u policiji. Pijan kao metla. Oni su mislili da sam našmrkan, pitali su me jesam li sposoban da dam izjavu, a ja sam rekao da jesam-  ispričao je Đurić.

Pored ova dva svjedoka, danas je saslušan i Slađan Kesić, koji radi u Krunićevoj firmi "Sektor Sekjuriti", a uveče, kada će se ubistvo dogoditi, sjedio je u piceriji u kojoj su bili tada Krunić i njegovi saradnici.

-Goran Ilić je u jednom trenutku odnio hranu za Krunićevu porodicu. Vratio se za petnaestak minuta, te smo ubrzo krenuli.  Ja sam bio u svom auto, a Krunić, Ilić i Pavlović u drugom. Goran je vozio, Žarko je bio suvozač, a Slaviša je sjedio iza suvozača. Ja sam se odvojio svojoj kući, a oni su nastavili prema imanju. Poslije 15 minuta pozvala me žena jednog od Slavišinih vozača i rekla mi da je neko ranjen na imanju-  rekao je Kesić.

Prema njegovim riječima, on je po dolasku na imanje zatekao jednog pripadnika obezbjeđenja i ženu pokojnog Krunića,a vidio je i ubijenog Pavlovića u autu.

Prema optužnici, Đukanović i Baldo su, sa Kovačevićem, organizovali i pripremili zločin. Navedeno je da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na Krunićev džip. Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. U razmjeni vatre ranjen je Krunićev vozač Ilić, a ubijen Kovačević. Gajića, radnika "Sektor sekjuritija" i člana ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva. Motiv i nalogodavci zločina još nisu poznati.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 14. septembara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana