Радомиру Томићу 10 година робије

nezavisne.com
Радомиру Томићу 10 година робије

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци Радомиру Томићу из Станара изрекао је јединствену казна затвора у трајању од 10 година, због кривичног дјела разбојништва у стицају са кривичним дјелом одузимање и оштећење туђе ствари.

Како је појашњено, Суд му је за разбојништво утврдио казну затвора у трајању од 9 година и 6 мјесеци, а за одузимање и оштећење туђе ствари 8 мјесеци, па му је изречена једниствена казна, а у изречену казну затвора урачунато је вријеме проведено у притвору, почев од 12.12.2018. године.

Истом пресудом му је изричена мјера безбједности одузимање имовинске користи прибављене извршењем кривичног дјела у износу од 100 КМ.

Подсјећамо Томић је ухапшен 14. децембра а полиција је за њим трагала након што је напао свог станодавца у Бањалуци, опљачкао га, те му украо аутомобил марке киа, који је пронађен у Дервенти.

Томић је наиме свог станодавца П.С. (81) који је спавао у својој соби стао ногом на груди, а затим га неколико пута ударио песницом, и рукама стезао врат.

Пошто га је препознао као свог подстанара, рекао му је да узме 100 КМ колико је имао код себе, ајфон и кључеве кћеркиног аута, након чега је побјегао у непознатом правцу.

Томић је 29. децембра 1997. године у покушају пљачке бензинске пумпе у Тедином Хану, општина Станари убио радника, а жртва другог разбојништва је старац са подручја мјеста Појезна.

Након извршена та два разбојништва и као и покушаја убиства Томић је осуђен на јединствену казну од 20 година коју је дјелимично издржавао у Фочи, односно Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана