Radomiru Tomiću 10 godina robije

nezavisne.com
Radomiru Tomiću 10 godina robije

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci Radomiru Tomiću iz Stanara izrekao je jedinstvenu kazna zatvora u trajanju od 10 godina, zbog krivičnog djela razbojništva u sticaju sa krivičnim djelom oduzimanje i oštećenje tuđe stvari.

Kako je pojašnjeno, Sud mu je za razbojništvo utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i 6 mjeseci, a za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari 8 mjeseci, pa mu je izrečena jednistvena kazna, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 12.12.2018. godine.

Istom presudom mu je izričena mjera bezbjednosti oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 100 KM.

Podsjećamo Tomić je uhapšen 14. decembra a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca u Banjaluci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil marke kia, koji je pronađen u Derventi.

Tomić je naime svog stanodavca P.S. (81) koji je spavao u svojoj sobi stao nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom, i rukama stezao vrat.

Pošto ga je prepoznao kao svog podstanara, rekao mu je da uzme 100 KM koliko je imao kod sebe, ajfon i ključeve kćerkinog auta, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Tomić je 29. decembra 1997. godine u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, opština Stanari ubio radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac sa područja mjesta Pojezna.

Nakon izvršena ta dva razbojništva i kao i pokušaja ubistva Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina koju je djelimično izdržavao u Foči, odnosno Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana