Професору Сеиду Куралићу 18 мјесеци затвора

Срна
Професору Сеиду Куралићу 18 мјесеци затвора

ТУЗЛА - Општински суд у Калесији осудио је професора Мјешовите средње школе у Калесији Сеида Куралића /62/ на казну затвора од 18 мјесеци због кривичног дјела примање дара или других облика користи, саопштено је данас из тузланског Кантоналног тужилаштва.

Куралићу је изречена и безбједносна мјера забране вршења позива, дјелатности или дужности у трајању од три године од дана правоснажности пресуде, а која се односи на забрану вршења дужности професора у Мјешовитој средњој школи у Калесији, као и свим другим основним и средњим школама у БиХ.

Суд је Куралића ослободио од оптужбе за двије радње из оптужнице, али ће Тужилаштво у овом дијелу пресуде и везано за изречену кривичну санкцију поднијети жалбу Кантоналном суду Тузла.

Оптужницом се Куралић терети да је, радећи као професор у поменутој школи, у јуну 2008, те у још неколико ситуација од 2015. до 2017. године, од родитеља ученика којима предаје групу машинских предмета или посредника родитеља, тражио и примао износе од 100 до 200 КМ како би ученицима осигурао позитивну закључну оцјену на крају школске године.

У оптужници је наведено да је Куралић примао новац у неколико ситуација и тако себи прибавио противправну имовинску корист од 1.200 КМ.

У осуђујућем дијелу неправоснажне пресуде наводи се износ прибављене користи од око 800 КМ, који се оптуженом одузима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана